Punaisella Sohvalla livelähetys joka perjantai klo 18.00-19.00

Filosofian Akatemian oma maksuton livelähetys “Punaisella Sohvalla” on täysin uusi ja uniikki talk show, jossa käsitellään Korona-epidemian esille nostamia tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä meidän tavallisten ihmisten näkökulmasta.

Maailmaa on kohdannut kriisi, joka vaikuttaa jokaiseen meistä vähintään välillisesti. Mielessä pyörii tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä – huolta, pelkoa ja epätietoisuutta. Toisaalta koemme myös tarvetta kantaa oma korsi kekoon ja rakentaa yhdessä uutta.

Uuden ja paremman työelämän asiantuntijoina haluamme tarjota osaamistamme kaikkien suomalaisten hyödynnettäväksi ja tuoda toivoa, tukea ja rakkautta jokaisen kotisohvalle. “Punaisella Sohvalla” käsittelee työelämään eri tavoin liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä ymmärrettävästi ja inhimillisellä lämmöllä. Joka viikko käsittelemme puhututtavaa ajankohtaista teemaa yhdessä Filosofian Akatemian asiantuntijan ja kutsuvieraan kanssa.

Lähetys on vuorovaikutteinen – keskustelu muiden kanssa onnistuu koko lähetyksen ajan chat-palstalla.

5.6. Punaiselle Sohvalle istahtaa flow-osaaja Jussi Venäläinen

Mitä jos puristeisuuden, voimain ponnistelun ja selviytymisen sijaan opettelisikin elämään elämäänsä myötävirtaisesti ja kitkattomasti, mittaamaan työnsä tuloksia vaikuttavuuden, ennemmin kuin työtuntien perusteella?

Jussi Venäläinen on yrittäjä ja flow-kouluttaja, joka on vastikään ilmestyneessä kirjassaan ”Flow-tila – Tietotyön viisain vaihde” tutkinut sitä, millä tavoin flow-kokemuksen syntyä voi tukea ja kehittää jokaisen arkipäivässä. Flow-tila tunnistetaan usein optimaaliseksi luovaksi tilaksi erityisesti taiteen ja urheilun alueilla. Siinä on kyse niistä erityisen onnistuneista hetkistä, jolloin huippusuoritusten saavuttaminen tuntuu sujuvan kuin omalla painollaan. Venäläisen mukaan flow-tilan ei kuitenkaan tarvitse olla enää vain sattumanvarainen maaginen hetki, vaan se on mahdollista valjastaa osaksi arkipäivää optimoimalla flow-tilaan pääsyn edellytyksiä.

Miten siis flow-kokemuksen syntyä voi tukea?

Minkälainen yhteys ihmisten elämänasenteilla, tunteilla ja mielen malleilla on flow-tilaan?


Missioni on edistää myötävirtaa eli meidän kaikkien elämän kitkattomuutta. Flow on siihen loistava työkalu. Mitä laajemmin flow’ta tutkin, sitä vakaammin uskon sen olevan yksi parhaita keinoja, jolla voimme tehdä työelämästä viisaamman ja merkityksellisemmän.” – Jussi Venäläinen
Menneiden Punaisella Sohvalla jaksojen tallenteisiin voit tutustua alta löytyvistä Youtube- ja Soundcloud-linkeistä:

17.4. ”Resilienssi eli muutoskyvykkyys”, vieraana resilienssivalmentaja Ulrika Björkstam.

24.4. ”Palautuminen ja psykologisen kestävyyden ja toimintakyvyn vahvistaminen”, vieraana psykoterapeutti Henriika Maikku.

8.5. ”Tulevaisuuden taidot ja Inhimillinen vallankumous”, vieraana futuristi Perttu Pölönen

15.5. ”Älykäs intuitio”, vieraana intuitiotutkija Asta Raami

22.5. ”Ihmiskeskeisen työn vallankumous”, vieraana uuden työn puuhanainen Karoliina Jarenko