Eero Lahtinen

Ihmiset

Eero Lahtinen

Eero Lahtinen on yhteisöviestinnän maisteri, jonka ehtymättömänä mielenkiinnon kohteena on auttaa organisaatioita ymmärtämään itseään elävänä systeeminä ja hyödyntämään siitä kumpuavaa toimintapotentiaalia. Eero on merkityksellisen ja nostavan vuorovaikutuksen puolesta puhuja ja tekijä. Hän uskoo, että asiantuntijaorganisaation kyvykkyys syntyy ennen muuta suhteiden ja sosiaalisen pääoman kautta. Ihmisten toimintaa määrittää keskeisesti se, millaisessa työympäristössä he toimivat. Kehitys tapahtuu konkretian kautta, muuttamalla toiminnan rakenteita ja tekemällä oppimalla. Loistavat tiimit syntyvät toimivasta työstä!

Erityisosaamisalueet:

  • Organisoituminen ja organisaatiorakenteet
  • Organisaatiovuorovaikutus ja kommunikaatio
  • Yhteiskehittäminen ja kokeilemalla kehittäminen

Mieluisimmat puheenvuorojen aiheet tällä hetkellä:

  • Organisaatio elävänä systeeminä
  • Vuorovaikutuksen laatu määrittää organisaation kyvykkyyden

Blogi:

elinvoimainenorganisaatio.wordpress.com

+358 45 875 2775 eero.lahtinen@filosofianakatemia.fi Kotisivu Twitter LinkedIn

Artikkelit

Tunnistatko organisaatiosi varjosysteemin? – sosiaaliset systeemit eivät muutu dokumentteja päivittämällä

Eero Lahtinen

Keskity siihen, millä on 95 % vaikuttavuus

Eero Lahtinen peräänkuuluttaa oleellisen keskittymisen tärkeyttä. Yksilöiden kouluttamisen lisäksi aidosti vaikuttava organisaatiokehittäminen edellyttää organisaation vuorovaikutusrakenteiden uudistamista ja kehittämistä.

Minkälaista johtamispalvelua saisi olla?

Työkulttuurin muutos hallintolähtöisestä mallista kohti yhteisöohjautuvaa palveluorganisaatiota tarkoittaa isoja muutoksia erityisesti esihenkilöiden toimenkuvassa. Eero Lahtisen mukaan asiakaslähtöinen palvelukokemus pohjautuu merkitykselliseen, vahvuuskeskeisyyttä korostavaan työntekijäkokemukseen ja sitä tukevaan valmentavaan esimiestyöhön.

Miten organisaationne uudistuu poikkeusajan opeilla?

Organisaatioiden toimintakulttuurit ovat kevään aikana pyörähtäneet uusiin asetelmiin. Vaikka toimintakulttuurin muuttaminen on aina hankalaa, Eero Lahtisen mukaan nyt on optimaalinen aika jalostaa poikkeusajan opit uuden työn taimiksi ja tarttua tosimielessä työkulttuurin maanmuokkaustyöhön. Historia kun tuppaa muistuttamaan siitä, että muutosvastaiset kulttuurit ovat aina sananmukaisesti muinaisia.

Millaisen ihmiskäsityksen varaan organisaationne rakentuu?

Ihmiskäsitys on itsensä toteuttava ennuste: vain sisäisen motivaation varaan rakennettu organisaatio luo itseohjautuvia ihmisiä.

Sosiaaloinen systeemi blogi

Neljä keskeistä näkökulmaa ketterän organisaation rakentamiseen

Eero Lahtinen

Kaikki artikkelit

“Eero lähestyy organisaatioita elävinä organismeina, jossa kaikki systeemin osat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa toisiinsa. Hänen nauravainen ja lämmin persoonansa saa ihmiset avautumaan muutokselle.”

Nick Ahleskog