Ihmiset

Nick Ahleskog

Nick Ahleskog (YTM) on itseohjautuvuuden ja innovointikyvykkyyden asiantuntija. Nick on kehittänyt useita organisaatioita kohti itseohjautuvampaa työskentelyä, ja on taitava konseptoimaan hankkeita, mutta myös ravistelemaan vallitsevia rakenteita. Nick vaatii aina ensimmäiseksi vastauksen kysymykseen miksi ennen kuin yhdessä asiakkaan kanssa miettii, mitä pitäisi tehdä ja miten. Johtoryhmien, esihenkilöiden ja tiimien kanssa työskennellessä hän muistuttaa usein kokonaiskuvasta: työn pitää olla sekä mielekästä, järkevää että taloudellisesti kannattavaa.

Filosofian Akatemialla Nick fasilitoi organisaatioille yhteiskehittelyä ja auttaa asiakkaita kehittymään itseohjautuvammiksi. Hän työskentelee sujuvasti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Erityisosaamisalueet:

  • Organisaatiokehitys
  • Itseohjautuvuus
  • Innovaatiotoiminta
+358 50 331 9091 nick.ahleskog@filosofianakatemia.fi Kotisivu Twitter LinkedIn

Artikkelit

Jaetaanko teillä työtä motivaatioperustaisesti?

Jaetaanko teillä työtä motivaatioperustaisesti? Organisaatiokehittäjä Nick Ahleskog esittelee blogisarjassaan hyväksi todettuja käytänteitä ja työkaluja tiimien toiminnan tueksi. Tässä blogissa hän perustelee, miksi työtä kannattaa jakaa motivaatioperustaisesti ja esittelee sen avuksi motivaatiokartoituksen.

Onko teillä käytössä yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä aidosti tukeva alusta? Miten saada enemmän irti Teamsista ja Slackista?

Itseohjautuvuuden ja innovointikyvykkyyden asiantuntija Nick Ahleskog esittelee blogisarjassaan hyväksi todettuja käytänteitä ja työkaluja tiimien toiminnan tueksi. Tässä blogissa hän kuvaa, miten Teamsia ja Slackia voidaan käyttää monipuolisesti yhteistyön ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen. 

Kehitättekö ketterästi kokeilemalla? Nickin niksinurkka tarjoaa toiminnan tueksi konkreettisia työkaluja

Onko kehittämisenne ketterästi kokeilevaa? Itseohjautuvuuden ja innovointikyvykkyyden asiantuntija Nick Ahleskog esittelee blogisarjassaan hyväksi todettuja käytänteitä ja työkaluja tiimien toiminnan tueksi. Tässä blogissa hän kuvailee kokeilemalla kehittämisen eri vaiheet, sitä tukevan Kanban- työkalun ja tavan liittää kehittäminen sujuvaksi osaksi arkea.

Miten yhteisohjautuva tiimi toimii tavoitteellisesti?

Kun joukon ylitettävänä on joki, mitä tekee yhteisohjautuva tiimi? Jos yhteistä tavoitetta ei pidetä kirkkaana mielessä, saattaa homma mennä kaarnaveneiden veistelyksi, kirjoittaa organisaatiokehittäjä Nick Ahleskog ja esittää jokaiselle yhteisohjautuvuuttaan vahvistavalle organisaatiolle kolme kysymystä pohdittavaksi.

Kannustetaanko teillä seikkailuun vai olemassa olevan toiminnan jalostamiseen?

Miten, mitä vai miksi? Organisaatiokehittäjä ja Nick Ahleskog kirjoittaa, kuinka kysymyksenasettelu vaikuttaa itseohjautuvuden muotoon.

Etätyöapatiasta sujuvaan etätyöhön – yleisimmät haasteet ja vinkit niiden selättämiseen

Nick Ahleskog

Kaikki artikkelit

“Nick on tuonut Filosofian Akatemiaan suuren annoksen kansainvälisyyttä, iloa sekä energiaa. Nickin kanssa ajatuksista ja ideoista siirrytään hyvin nopeasti toteutukseen. Väsymyksen ja epätoivon hetkinä hänen positiivisuus, tarmo ja tuki auttavat toisia pääsemään pois murheen alhosta kohti toimivia ratkaisuja.”

Reima Launonen