Tapani Riekki

Ihmiset

Tapani Riekki

Tapani Riekki (PsT) on psykologian tohtori ja valmentaja, joka auttaa ihmisiä oivaltamaan mielen toimintaa. Ajatteluun, päätöksentekoon ja sosiaaliseen neurotieteeseen erikoistunut Tapani tekee Filosofian Akatemialla mittauksia ja valmentaa sisäisestä motivaatiosta, itseohjautuvuudesta ja kognitiivisesta kuormituksesta organisaatioiden koko kirjoa: johtoryhmiä, esihenkilöitä ja tiimejä. Tapani on huumorintajuinen paholaisen asianajaja, joka ei kavahda hankalia keskusteluja tai kyseenalaistamisia.

Erityisosaamisalueet:

  • Ajattelunhallinta ja oman työn johtaminen
  • Aikaansaaminen ja työstressi
  • Sosiaaliset aivot

Tutkimushankkeet:

+358 44 0424 281 tapani.riekki@filosofianakatemia.fi Twitter LinkedIn

Artikkelit

Tehokkuutta ajanhallintaan vai systeeminen ongelma?

Tehokkuutta ajanhallintaan – vai systeeminen ongelma? Eli paljonko tehokkuutta voidaan repiä tietotyöläisestä irti?

Psykologian tohtori ja valmentaja Tapani Riekki kuvaa blogissaan GTD:n (Getting Things Done) oppeja ja pohtii sen toimivuutta ja systeemisiä haasteita etenkin tiimitoiminnan näkökulmasta. Tapani esittää myös kolme vastakkainajattelua, joita jokaisen tiimin ja organisaation kannattaa miettiä.

Vitutuksesta

Psykologian Tohtori ja valmentaja Tapani Riekki nostaa blogissaan esille asioita, miksi vitutuksen tutkiskelu on suotavaa. Hänen mukaansa vitutus on hyvin epätarkka, mutta voimakas ilmaisu, joka avaa upeasti pohdinnallista avaruutta. Tapani kehottaa blogissaan tekemään pienen matkan vitutuksen ytimeen ja samalla oman tunnemaailman äärelle.

Ihmisen muisti on teoriassa rajaton – miksi siis olla huolissaan tietotyön kuormittavuudesta?

Lyhytkestoinen työmuistimme on tiedon käsittelyn pullonkaula, jota arjen kuormitus heikentää entisestään,

Tämä blogi epäonnistui

Tapani Riekki kirjoittaa rehellisesti siitä, miltä tuntuu myöntää työyhteisölle että on epäonnistumassa työasiassa.

Uutta tutkimustietoa itseohjautuvuudesta: jos haluat tiimistäsi yhteisöohjautuvan, keskity vahvistamaan psykologista turvaa

Tutkija, valmentaja ja mittausanalyytikkomme Tapani Riekki jakaa uusia tutkimustuloksia itseohjautuvuuden saralta. Analysoituaan asiakkaamme Keusoten mittaustuloksia hän toteaa, että tiimien psykologinen turvallisuus ja yhteisöohjautuvuus ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa. 

Tunteiden ja tekemisen vuoristorata, eli miten yritän käytännössä toimia, kuten sanon

Kun arki on rakennettava joka päivä uudestaan globaalin kaaoksen ja muutoksen keskellä, muutoskyvykkyyden opit laitetaan tositestiin. Psykologi (PsT) Tapani Riekki kirjoittaa siitä, miten hän omassa etäarjessaan taklaa epävarmuuden ja ahdistuksen tunteita harjoittelemalla aktiivisesti mm. optimismia ja itsemyötätuntoa ja tunteiden sanoittamista.

Kaikki artikkelit

“Analyyttisellä Tapanilla on porukan kovimmat tieteelliset meriitit. Hän tekee Filosofian Akatemiassa tieteellistä laadunvalvontaa ja varmistaa, että johtopäätöksille todella löytyy tutkimuksesta pohja.”

Frank Martela