Joonas Kiminki
Kamala ja kasvattava 2020

Päättyvä vuosi on hyvin tiedossa olevista syistä ollut mieleenpainuva. Kertaan ja pohdiskelen seuraavassa mennyttä vuotta sellaisen yhtiön toimitusjohtajana, joka on kokenut koronavuoden tyrskyt, mutta säilynyt höykytyksessä ehjänä, koettelemusten kasvattamana.

Lue artikkeli


Itseohjautuvat organisaatiot tarvitsevat käyttöjärjestelmän

Itseohjautuvuutta rakennetaan organisaatioihin ainakin kahdesta eri lähtökohdasta: Yhdessä puretaan olemassa olevan hierarkkisen organisaation rakenteita kevyemmiksi, joustavammiksi ja asiakaslähtöisemmiksi. Toisessa kasvatetaan organisaatio “pienestä pitäen” hierarkiaa, siiloja ja harvainvaltaa vältellen – siis vastustetaan ei-toivotun byrokratian syntymistä organisaation kasvaessa. Molemmissa lähtökohdissa organisaatio tarvitsee uusia työkaluja, ja niihin toimii sama lääke.

Lue artikkeli Kuuntele audioStrategioita etäsekoilusta selviämiseen

Olosuhteiden pakottama etätyö on ainakin satojen tuhansien etuoikeutettujen suomalaisten kiusana vielä määräämättömän pitkän aikaa. ”Aiheesta on kirjoitettu puoli vuotta paljon kaikenlaista taskulämmintä, joten kevennän hiukan tyyliä”, lupaa toimitusjohtajamme Joonas Kiminki.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Työtehtävät hoituvat etätöissä, mutta yhteisöllisyys yskii

Tänä keväänä suuri osa suomalaisesta työelämästä aloitti äkkinäisen ja suunnittelemattoman etätyökokeilun, kun virusepidemia laittoi tietotyöläiset työskentelemään kodeistaan käsin. Moni etätöihin siirtyneistä oli toki tehnyt osan työpäivistään kotona aiemminkin. Uutta kuitenkin oli se, että etätyössä oltiinkin joka päivä, ja kaikki kerrallaan.

Lue artikkeliOle parempi kollega: älä kysy kiirettä!

Kiire on tämän päivän työelämässä jatkuvasti esillä oleva käsite, ja työntekijöiltä edellytetään vahvaa kykyä priorisoida ja johtaa itseään. Usein pidämme kiireisiä ihmisiä myös enemmän aikaansaavina. Toimitusjohtajamme Joonas Kiminki ehdottaa kiireen korostamisen ja ihannoinnin tilalle erilaista lähestymistapaa. Tietotyöläisen työt eivät tekemällä lopu – ja ihan hyvä niin. Jos oma työjono tai tehtävälista nimittäin tyhjenisi, se tarkoittaisi […]

Lue artikkeli Kuuntele audio

Kiire ja itsensä johtaminen blogi