Meistä kaikista tuli milleniaaleja
Muistattekos kun silloin ennen pandemiaa höristiin vuosikausia milleniaaleista? Siitä, kuinka nämä eri ihmislajia olevat nuoret kummajaiset tulevat työpaikalle vaatimaan ennenkuulumattomia asioita?

Muistattekos kun silloin ennen pandemiaa höristiin vuosikausia milleniaaleista? Siitä, kuinka nämä eri ihmislajia olevat nuoret kummajaiset tulevat työpaikalle vaatimaan ennenkuulumattomia asioita?
Miten Filosofian Akatemiaa johdetaan? Elämmekö kuten opetamme, vai onko meille jotkut omat säännöt? Tällaista kyseli eräs opiskelija hiljattain, ja näin toimarimme Joonas vastasi:
Luulitko, että koronaexit suunnitellaan nyt ja toteutetaan kiireesti lomien jälkeen? Filosofian Akatemian valmentava toimitusjohtaja Joonas Kiminki kehottaa miettimään uudelleen. Hän tarjoaa kuusi tärppiä koronan jälkeisen työn suunnitteluun. Kiireessä muovattujen ratkaisujen sijaan kannattaa keskittyä aivan muihin asioihin.
Päättyvä vuosi on hyvin tiedossa olevista syistä ollut mieleenpainuva. Kertaan ja pohdiskelen seuraavassa mennyttä vuotta sellaisen yhtiön toimitusjohtajana, joka on kokenut koronavuoden tyrskyt, mutta säilynyt höykytyksessä ehjänä, koettelemusten kasvattamana.
Itseohjautuvuutta rakennetaan organisaatioihin ainakin kahdesta eri lähtökohdasta: Yhdessä puretaan olemassa olevan hierarkkisen organisaation rakenteita kevyemmiksi, joustavammiksi ja asiakaslähtöisemmiksi. Toisessa kasvatetaan organisaatio “pienestä pitäen” hierarkiaa, siiloja ja harvainvaltaa vältellen – siis vastustetaan ei-toivotun byrokratian syntymistä organisaation kasvaessa. Molemmissa lähtökohdissa organisaatio tarvitsee uusia työkaluja, ja niihin toimii sama lääke.
Ovatko ihmiset työpaikalla yleisesti ottaen epäluotettavia, valvontaa tarvitsevia, kepillä ja porkkanalla ohjailtavia? Vaiko kenties pääosin hyväntahtoisia, luotettavia ja itsenäiseen ajatteluun kykeneviä? Molemmat ovat totta, väittää Joonas Kiminki.
Olosuhteiden pakottama etätyö on ainakin satojen tuhansien etuoikeutettujen suomalaisten kiusana vielä määräämättömän pitkän aikaa. ”Aiheesta on kirjoitettu puoli vuotta paljon kaikenlaista taskulämmintä, joten kevennän hiukan tyyliä”, lupaa toimitusjohtajamme Joonas Kiminki.
Tänä keväänä suuri osa suomalaisesta työelämästä aloitti äkkinäisen ja suunnittelemattoman etätyökokeilun, kun virusepidemia laittoi tietotyöläiset työskentelemään kodeistaan käsin. Moni etätöihin siirtyneistä oli toki tehnyt osan työpäivistään kotona aiemminkin. Uutta kuitenkin oli se, että etätyössä oltiinkin joka päivä, ja kaikki kerrallaan.
Mikä rivi tilinpäätöksessä kertoo, kehittyykö yritys oikeaan suuntaan? Toimitusjohtajamme Joonas Kiminki kertoo.
Kiire on tämän päivän työelämässä jatkuvasti esillä oleva käsite, ja työntekijöiltä edellytetään vahvaa kykyä priorisoida ja johtaa itseään. Usein pidämme kiireisiä ihmisiä myös enemmän aikaansaavina. Toimitusjohtajamme Joonas Kiminki ehdottaa kiireen korostamisen ja ihannoinnin tilalle erilaista lähestymistapaa. Tietotyöläisen työt eivät tekemällä lopu – ja ihan hyvä niin. Jos oma työjono tai tehtävälista nimittäin tyhjenisi, se tarkoittaisi […]