Podcast jakso 17 – Vieraana Juho Korpela

Voiko suuryritys olla ketterä? Miten ajatustavan muutos toteutetaan?

Neljännen kauden avausjaksoon vieraaksi saapuu Neste Oyj:n digitaalisesta murroksesta vastaava Juho Korpela. Keskustelemme elämästä perinteikkäässä suuryrityksessä ja hämmästelemme, kuinka helpolta Juho saa ketterän ajattelun läpilyönnin Nesteellä kuulostamaan.

Podcast-isännän jaksoanalyysi

Keskustelimme Juhon kanssa kolme varttia siitä, mitä ketteryys oikein on ja miten sitä yhdessä Suomen suurimmista ja perinteikkäimmistä yrityksistä tehdään. Jäin jakson jälkeen hämmästelemään sitä tyyneyttä, jolla ketterään ajatteluun Nesteellä suhtaudutaan.

Taisin olla ennakkoluuloinen, mutta mielestäni sille olisi ehkä perusteitakin: Neste on yksi Suomen suurimmista yhtiöistä varsin perinteikkäällä toimialalla. Lisäksi Neste on ollut suuryhtiö jo vuosikymmeniä ja sen suurin omistaja on valtio. Eikös tuosta pitäisi olla ketteryys kaukana?

Hämmästyin. Juho sai ketterän ajattelun kuulostamaan suorastaan helpolta asialta. Ratkaisut löytyivät kokeiluihin, luottamukseen ja jopa niinkin seksikkääseen asiaan kuin ketterään budjetointiin (projektibudjetoinnin sijaan käytetään budjettivirtoja; noin kohdassa 30:30). Edes projektien määrittely ei tunnu olevan yhtä raastavan hankalaa kuin mihin työelämässämme on totuttu – kehitettävien ominaisuuksien sijaan vaan siirretään fokus vaikuttavuuteen.

Helppoa ketterään ajatteluun siirtyminen ei varmasti ole, mutta ehkä se tosiaan on noin yksinkertaista.

Juho Korpelan teesit ketterään organisaatioon


Haluatko keskustella näiden teemojen edistämisestä omassa organisaatiossasi?


Lue myös

Organisaation kehityskumppanuus

Yhteistyömme on vaikuttavinta silloin, kun tunnemme asiakkaamme pintaa syvemmältä. Kehityskumppanuudessa käytössäsi on koko Filosofian Akatemian osaaminen.

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcast

Keskustelemme työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.

Miksi sote-alan johtajan kannattaa luovuttaa valta työntekijöille? – Nina Tommola ja Ulla Palomäki

Tytin vieraina ovat Keusotessa aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen päällikkönä toimiva Nina Tommola ja hoitotyön lähiesihenkilönä alueellisessa kotisairaalassa työskentelevä Ulla Palomäki.

Mikä motivoi työssäkäyvää ihmistä urheilemaan ammattimaisesti?

Kun katsot peiliin, kuka sinua katsoo takaisin? Rakentuuko identiteettisi työminän, roolisi perheessä vai harrastusten ympärille? Miten se vaikuttaa motivaatioosi?