resilienssin vahvistaminen

Välineitä esihenkilöille ja johtoryhmille

Valmennus antaa esihenkilöille ja johtotehtävissä toimiville työkaluja muutosten johtamiseen ja resilienssin vahvistamiseen: olipa muutos sitten sisäinen tai ulkoinen, äkillinen tai hitaasti toteutuva.

Kyseessä voi olla esimerkiksi yrityskauppa, organisaatiomuutos, pandemian vaikutukset – tai vaikkapa myynnin tuplaantuminen. Valmennus antaa valmiudet luoda selkeyttä muutoksen keskelle, keinoja tukea henkilöstöä muutostilanteessa sekä kyvykkyyttä muovata toimintaa jatkuvasti.

Valmennus voidaan kohdentaa joko esihenkilöille tai johtoryhmille:

 • Esihenkilöiden valmennus koostuu kahdesta etävalmennuksesta: ensimmäisessä valmennuksessa käsitellään esihenkilön toimintatapoja muutoksissa (3 h) ja toisessa työyhteisön muutoksiin varautumista (3 h).
 • Johtoryhmien valmennus koostuu kahdesta etävalmennuksesta: ensimmäisen valmennuksen aiheena on organisaation muutoksiin varautumisen keinot (4 h) ja toisen aiheena johdon tuki muutoksissa (3 h).

valmennuksen sisältö

Esihenkilöiden valmennus:

Työpaja 1: Esihenkilöiden toimintatavat muutoksissa (3 h):

 • Miten kohdata ja tukea ihmisiä muutostilanteessa?
 • Miten luoda yhdessä selkeyttä muutoksen keskelle?
 • Millaiset esihenkilön toimintatavat tukevat jatkuvaa muovautumista ja muutosten aktiivista hallintaa?

Työpaja 2: Muutoksiin varautuminen työyhteisöissä (3 h):

 • Miten työyhteisö uudistuu?
 • Miten tunnistamme yhteisöä kannattelevia ja uhkaavia tekijöitä?
 • Miten yhteisönä voimme kehittää taitojamme toimia muutostilanteissa?

valmennuksen sisältö

Johtoryhmän valmennus:

Työpaja 1: Muutoksiin varautuminen organisaatioissa (4 h):

 • Miten huipputiimit ja huippujohtoryhmät rakentuvat?
 • Miten organisaatiomme toimii muutostilanteissa?
 • Millainen organisaation rakenne tukee jatkuvaa muovautumista?
 • Miten organisaatio varautuu tulevaisuuteen?

Työpaja 2: Johdon tuki muutoksissa (3 h):

 • Miten kohdata ja tukea ihmisiä muutostilanteissa?
 • Miten luoda yhdessä selkeyttä muutoksen keskelle?
 • Millaiset johtoryhmän toimintatavat tukevat toiminnan jatkuvaa muovautumista ja muutosten aktiivista hallintaa?

Organisaatioresilienssin asiantuntija

Valmentajanne: Minna Janhonen

Minna Janhonen (VTT; dos.) on tutkijataustainen organisaatiokehittäjä, jonka intohimona on luotsata ihmisiä ja organisaatioita sujuvaan ja merkitykselliseen yhdessä tekemiseen.

Minnan laajan asiantuntijuuden ytimessä ovat resilienssiin eli muovautumiskyvykkyyden kehittämiseen liittyvät kysymykset. Minnan valmennusten avulla useiden organisaatioiden kriisit on onnistuttu kääntämään mahdollisuuksiksi ja samalla muutoskyvykkyyden kehittäminen on rakennettu pysyväksi osaksi organisaation uutta arkea.

Minna on perehtynyt myös itseohjautuvien tiimien ja ryhmien toimintaan. Hän on tehnyt väitöskirjan siitä, miten tiimit voivat toimia yhtenäisemmin. Tiimityön maailma on tullut hänelle tutuksi myös ketterien toimintamallien, kuten SAFe-kehyksen, kautta. Johtamisen perspektiivistä hän on perehtynyt erityisesti valmentavan esimiestyön kysymyksiin.

Joonas Kiminki

Johtamisen ja motivaation osaaja

Valmentajanne: Joonas Kiminki

Joonas Kiminki (KTM) on Filosofian Akatemian toimitusjohtaja. Tehtyään uran kansainvälisen IT-kasvuyhtiön perustajana ja toimitusjohtajana Joonas on nähnyt lukuisien organisaatioiden muutostarpeen digitalisaation ja uusien työskentelytapojen myötä. Tämä muutos on usein hidasta ja tarpeettoman tuskallinen, ja tähän Joonaksen mielestä tarvitaan Filosofian Akatemiaa. Vaikka taivaalta sataisi tekoälyä, virtuaalitodellisuuspalavereita ja hoivarobotteja, muutos tulee muotoilla ihmistä varten, ihmisten kanssa.

Joonaksen utelias ja rakentava tapa lähestyä asioita saa niin kollegat kuin asiakkaatkin näkemään mahdollisuuksia myös siellä, missä niitä ei aiemmin ole nähty.

investointinne

Hinta ja toteutus

Kaikkia yllä kuvattuja resilienssin vahvistaminen -työpajoja voidaan toimittaa itsenäisinä kokonaisuuksina, mutta sekä esihenkilöiden että johtoryhmän valmennukset on suunniteltu kahden työpajan kokonaisuuksiksi.

Kaikki työpajat sisältävät sekä luento-osuuksia että valmennuksessa tehtäviä harjoituksia.

 • Esihenkilöiden valmennus (kaksi valmennuskertaa) 5 900 € tai 3 200 € / valmennus
 • Johtoryhmän valmennus (kaksi valmennuskertaa) 6 900 € tai 3 700 € / valmennus

Hintoihin sisältyy valmennuksien mukauttaminen tarpeisiinne sekä etäyhteystyökalujen testaaminen ennakkoon. Hintoihin lisätään arvonlisävero.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lue myös

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcast

Keskustelemme työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.