Typerän työn taito: Miten päästä tehokkaimmin tuuliajolle?

Tässä tekstissä pohditaan 'tuuliajoa' työssä, jossa jatkuva tavoitettavuus ja viestintään reagointi vievät etusijan tärkeiltä työtehtäviltä. Aktiivinen tuuliajo voi olla seurausta jatkuvasta viestikanavien tarkkailusta ja välittömästä pyyntöihin reagoinnista, unohtaen omat tärkeät työtehtävät. Työyhteisössä ilmiötä voidaan ruokkia epäselvillä viestinnän pelisäännöillä ja odotuksilla.

Typerä työ

Työn vietävänä oleminen eli tuuliajo on typerän työn keskeinen elementti ja loistava tapa viettää typeriä työpäiviä. Ylisuorittavan työotteen vastakohdan eli paapovan työotteen kannattajat nojaavat siihen, että paras tapa virrata työssä on heittäytyä työn armoille, täydelle tuuliajolle. Näin työpäivät rullaavat kuin pesukoneessa olisi.

Luontaisesti tuuliajoa voi edistää passiivisuudella sekä epämääräisyydellä. Todelliset tuuliajon taitajat kuitenkin varmistavat tuuliajolle päätymistä myös ahkeran aktiivisesti.

Tehokas tapa pitää aktiivista tuuliajoa yllä on olettaa, että jotain pahaa tapahtuu, jos et kyttää viestimiä jatkuvasti. Maailma voi romahtaa milloin vain. Tälläkin hetkellä joku varmasti tuijottaa aggressiivisesti näyttöruutuaan, koputtaa pöytäänsä ja sadatellen odottaa sinulta viestiä: “Jo on perkele kun ei minun viestiin vastata.” Ihmisillä ei varmasti ole työssään muuta tekemistä.

Avainsana aktiiviseen tuuliajoon on ylipalvelualttius. On tärkeää, että reagoit kaikkiin pieniinkin pyyntöihin heti ja sivuutat omat tekemisesi. Työkaverit, asiakkaat ja yhteistyötahot oppivat siinä samalla ettei heidän tarvitse ennakoida lainkaan pyyntöjensä kanssa, koska olet aina saatavilla ja kaikki tapahtuu aina heti kun pyytää. Näin saat luotua itsellesi odotuksen, että sinun täytyy jatkossakin vastata heti ja tuuliajo pysyy päällä ihan automaattisesti.

Työyhteisötasolla aktiivista tuuliajoa saadaan ruokittua tehokkaasti sillä, että viestinnästä ei ole selkeitä pelisääntöjä, eikä auki kerrottuja odotuksia siitä, että millä vasteajalla ihmisten oletetaan vastaavan.

Työyhteisötasolla aktiivista tuuliajoa saadaan ruokittua tehokkaasti sillä, että viestinnästä ei ole selkeitä pelisääntöjä, eikä auki kerrottuja odotuksia siitä, että millä vasteajalla ihmisten oletetaan vastaavan. Tai edes että missä kanavissa erilainen viestintä tapahtuu. Näin saadaan etenkin tunnollisimmat ihmiset kyttäämään kaikkia viestintäkanavia jatkuvasti, mikä tekee työpäivistä yhden suuren seikkailun. Parhaimmillaan koko työyhteisö voi päästä aktiiviselle tuuliajolle.

Olemme työelämässä jo sen verran hyvässä tilanteessa, että ihmiset tarkistavat viestimiään keskimäärin kuuden minuutin välein, mutta kyllä typerän työn taitajat pääsevät pariin minuuttiin. Parhaat ehkä jopa minuuttiin, vaikka oma työnkuva ei ole päivystävä. Suunta on onneksi lupaava, sillä meille tulee koko ajan uusia ja tehokkaampia teknologioita, algoritmeja ja sovelluksia, jotka auttavat meitä olemaan jatkuvasti tavoitettavissa ja multipaskaamassa jokaisena valveillaolotuntina. Ehkä jonain päivänä onnistumme typeröittämään unemmekin.

Toivotamme sinulle tuuliajoista työviikkoa, ja suosittelemme tutustumaan myös Vessi Junalaisen humoristiseen Typerän työn taito puheenvuoroon.


Autan tietotyöläisiä, yrittäjiä ja yrityksiä pääsemään flow'hun.

Lue myös

Uskalla olla hankala ja ongelmallinen, mutta älä ole kusipää

Reima Launonen

Organisaatiosuunnittelu

Organisaatiosuunnittelu: Modernin johtajan keskeinen tehtävä

Organisaatiosuunnittelu on keskeinen osa johtajuutta, sillä se määrittelee organisaation suunnan ja rakenteen, jotka ovat avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa. Modernissa asiantuntijaorganisaatiossa johtajan rooli korostuu, kun organisaatiosuunnittelun tulee varmistaa yksilöiden potentiaalin palvelevan parhaalla mahdollisella tavalla organisaation yhteistä suuntaa.

Puheenvuoroja ja verkkovalmennuksia

Kokeneiden valmentajiemme ajankohtaiset puheenvuorot tarjoavat tieteeseen pohjautuvia näkökulmia ja työkaluja luovempaan ja tuloksellisempaan arkeen.

Ajattelunhallinta: uuden työn taidot

Valmennuksen osallistujat saavat välitöntä hyötyä kehittämällä omia työtapojaan virtaviivaisemmiksi ja tehokkaammiksi.

Itseohjautuvuus - draivi - kokeilu

Filosofian Akatemia on valmennus-, konsultointi- ja tutkimusyritys, joka muotoilee parempia työyhteisöjä.