Filosofian akatemian Arvot

Tiede, rakkaus ja vallankumous.

Tiede – rakkaus – vallankumous. Nämä kiteytyivät jossakin kohtaa Filosofian Akatemian arvoiksi. Kuvaavaa on, että kukaan ei tunnu muistavan, kuka ne keksi mutta heti ne tuntuivat oikeilta. Toimivat arvot eivät ole ulkoapäin asetettuja tai väkisin keksittyjä. Hyvät arvot kiteyttävät ne taustalla olevat toimintaperiaatteet, joiden pohjalta ihmiset ovat jo toimineet. Nuo kolme teemaa olivat vahvasti läsnä Filosofian Akatemian DNA:ssa jo vuosia ennen kuin joku onnistui ne ääneen lausumaan.

Filosofian akatemian arvot

Tiede

Tiede tarkoittaa haluamme ankkuroida ymmärryksemme tuoreimpaan tieteelliseen näkemykseen ihmisyydestä ja organisaatioista. Haluamme tarjota asiakkaillemme tutkittuun tietoon perustuvia punnittuja näkemyksiä, joiden kautta sitten pureutua juuri kyseisen yrityksen omiin ongelmiin. Vaikka perustajista useampi onkin väitellyt tohtoriksi, ei tämä tarkoita, että kaikkien yhteisön jäsenten tulisi tehdä tiedettä. Mutta se tarkoittaa sitä, että kun käymme yrityksissä puhumassa sisäisestä motivaatiosta, ajattelunhallinnasta, rakkaudellisten yhteisöjen rakentamisesta tai muista teemoista, pyrimme pitämään huolta, että esittämämme näkemykset, teoriat ja faktat ovat mahdollisimman yhteensopivia tieteellisen tiedon kanssa ja että pidämme itsemme jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä meille relevanttien aiheiden osalta tieteessä tapahtuu.

Monimuotoisuus

Filosofian akatemian arvot

Rakkaus

Rakkaus tarkoittaa sitä, että kaiken toimintamme ytimessä on se, että välitämme ihmisistä. Sisäänpäin tämä tarkoittaa sitä, että haluamme luoda meille itsellemme maailman parhaan työpaikan. Haluamme, että jokainen yhteisön jäsen kokisi olevansa arvostettu ja rakastettu yhteisön jäsen ja että hän voisi olla oma itsensä tässä porukassa.

Ulospäin tämä tarkoittaa, että kohtelemme asiakkaitamme ja muita sidosryhmiä arvostavasti ja haluamme heille aidosti hyvää. Me emme ole vain töissä täällä vaan työtä tehdessämmekin kokonaisia ihmisiä, joiden tulee päästä toteuttamaan ihmisyyden yhtä perustarvetta: mahdollisuutta välittää toisista ihmisistä ja kokea, että minusta välitetään.

Johtajat

Filosofian akatemian arvot

Vallankumous

Vallankumous viittaa haluumme muuttaa maailmaa. Me emme vain halua kertoa yrityksille sisäisestä motivaatiosta. Haluamme muuttaa suomalaisen työelämän sisäisesti motivoivammaksi.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, myönteisen vaikutuksen aikaansaaminen maailmaan ja erityisesti suomalaiseen työelämään on se, miksi olemme olemassa. Vallankumouksen edistäminen motivoi meitä lähtemään aamulla töihin ja tekemään työmme paremmin.

Vallankumous tarkoittaa myös uskallusta. Ei vain piperretä pienten yksityiskohtien parissa vaan pyritään aikaansaamaan paradigman muutos. Haluamme rohkeasti tehdä isoja juttuja, miettiä asioita askelta pidemmälle ja tuoda kehiin uusia visioita ja ajatuksia ensimmäisten joukossa. Haluamme olla muutoksen eturintamassa, luomassa lisää elinvoimaisuutta elämään ja työelämään.

Varaa hetki kanssamme ja tutustutaan.

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys