Blogi

Tämä yksinkertainen keino auttaa sinut ylös huolten kuopasta: keskity siihen mitä voit hallita

Ympärillämme tapahtuu asioita, jotka herättävät meissä huolta, ahdistusta ja pelkoa. Terveys, turvallisuus ja toimeentulo ovat peruspilareita, joita viimeaikaiset tapahtumat pandemia ja sota heijastusvaikutuksineen uhkaavat. Organisaatiokehittäjä ja resilienssitutkija Minna Janhonen pohtii blogissaan millä keinoin voimme päästä huolten kuopasta ylös kohti toivon valoa.

Lue artikkeli

Pelko ja huolet - resilienssi


Teetkö töitä kestävällä pohjalla?

Ajattelemmeko kiireen ja stressin olevan vain työn ominaisuus? Mitä jos sen sijaan pitäisimme sitä epäkohtana, johon tulee puuttua. Sami Paju pohtii blogissaan, kuinka voimme rajata työtämme niin, että varmistamme työstä palautumisen ja jaksamisemme myös seuraavana päivänä.

Lue artikkeli

Teemmekö työtä kestävästi?


Mahdollistavatko työtilat ja työtilanne toimistolle palaamisen?

Koronapandemian aiheuttaman pakotetun etätyön taittuessa hybridiin ja sen eri versioihin on keskusteltu vilkkaasti siitä, miksi kaikissa tapauksissa työntekijät eivät enää haluakaan palata toimistolle, ja miten tätä kehityssuuntaa voisi muuttaa. Organisaatiokehittäjä Kirsi Sjöblom esittelee blogissaan kaksi olennaisen tärkeää näkökulmaa, jotka on valtaosin ohitettu aiheeseen liittyvässä keskustelussa, ja joilla voi olla keskeinen merkitys toimistoelämän eloon herättämisessä ja koko työyhteisön työn sujuvuudessa.

Lue artikkeli

Mahdollistavatko työtilat ja työtilanne toimistolle palaamisen?


Ole oma itsesi, mutta älä sitten kuitenkaan – mitä arvostamme työelämässä 

Psykologinen turvallisuus edellyttää, että saamme olla porukassa oma itsemme ilman kasvojen menettämisen pelkoa. Kun koemme olevamme turvassa ja meitä arvostetaan, uskallamme antaa kaikkemme, ilman turhia suodattimia. Jääkö erilaisuuden arvostaminen työelämässä kuitenkin lopulta vain sanahelinäksi, valmentajamme Sonja Strömsholm kysyy.

Lue artikkeli


Autonomian ketju itseohjautuvuuden perustana

Itseohjautuvuusteorian mukaan ihminen kokee (työ)elämän merkitykselliseksi, kun kolme psykologista perustarvetta täyttyvät: autonomia, kyvykkyys ja yhteisöllisyys. Autonomia on ulkoapäin tulevan kontrollin vastakohta ja tarkoittaa vapautta valita itsenäisesti ja toimia omien valintojen pohjalta. Kyvykkyyteen kytkeytyy kokemus osaamisesta, aikaansaamisesta ja oppimisesta. Yhteisöllisyydessä on kyse tarpeesta olla yhteydessä toisiin ja kokea molemminpuolista välittämistä ja vastuuta, ihminen kanssaihmisistään ja yhteisö jäsenistään.

Lue artikkeli

itseohjautuvuus

Nykypäivän työelämä vaatii oman hyvinvoinnin johtamisen taitoja

Pitkittynyt etätyöaika on tuonut etätyössä tarvittavat itsensä johtamisen taidot vahvasti valokeilaan, vaikka tarve niille ei ole varsinaisesti uusi ilmiö. Nykypäivän työelämässä on välttämätöntä hallita myös omaan työhyvinvointiin liittyvät itsensä johtamisen taidot. Uusi tutkimuksemme osoittaa, että sekä itsensä johtamisen taidot että työyhteisön psykologinen turvallisuus ovat yhteydessä matalampaan työuupumukseen ja korkeampaan työn merkityksellisyyden kokemukseen.

Lue artikkeli

hyvinvoinnin johtaminen