BlogiJohtajuus rakentuu arkisista kohtaamisista

Mitä on myötätuntoinen johtaminen ja miksi ongelmista vaikeneminen ei pitkällä tähtäimellä sitä ole? Valmentajamme Tiina Rantakokko kirjoittaa myötätunnon, inhimillisyyden ja aitojen kohtaamisten voimasta ja tuo terveiset Johtajatulien metsämättäiltä.

Lue artikkeli
Keskeneräisyys on hyve

Pitääkö johtajan olla täydellinen ja kaikkitietävä? Pitkän johtajauran tehnyt organisaatiokehittäjä Peter Jung rohkaisee johtajia hyväksymään keskeneräisyytensä ja kertoo, miksi keskeneräisyys voittaa täydellisyyden.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Voiko johtajattomaan työpaikkaan siirtyä kylmiltään?

“Pomoja voisi hyvin kutsua vaikka assistenteiksi, sanoo konsultti ja tutkija Perttu Salovaara. Hänen mukaansa johtajattomat työpaikat tulevat yleistymään, koska monet pomojen tehtävät ovat triviaaleja ja ne voisi yhtä hyvin hoitaa työyhteisössä joku muukin”. Näin kirjoittaa HS 4.8.21 julkaistussa jutussa. Organisaatiokehittäjämme Minna Janhonen on monesta asiasta Salovaaran kanssa samaa mieltä, mutta korostaa, että organisaatiomuutos on tehtävä hallitusti.

Lue artikkeliTyöelämästä puuttuu tenttiviikot ja kevätjuhlat – ja siksi rituaaleja on syytä rakentaa itse

Valmentajamme Miia Järvilehto kirjoittaa kevään viimeisessä blogissa rituaalien ja siirtymien merkityksestä yrityskulttuurin rakentamisessa. On niin yksilön kuin työyhteisönkin hyvinvoinnin kannalta tärkeää järjestää mahdollisuus luoda yhteistä ymmärrystä ja saattaa asioita loppuun. Kevätkauden päätös on siihen mitä otollisinta aikaa.

Lue artikkeli


Millaisia valmiuksia ja tukea esihenkilöt tarvitsevat uuden hybridityön johtamiseen? – kokosimme kymmenen kohdan huoneentaulun

Hybridityön johtaminen mietityttää monissa organisaatioissa – eikä ihme, sillä uudenlainen hybridiarki vaatii myös esihenkilöiltä paljon. Kokosimme Filosofian Akatemiassa organisaatioiden tueksi kymmenen kohdan listan siitä, millaisia valmiuksia ja tukea esihenkilöt tarvitsevat kyetäkseen kohtaamaan uuden arjen syksyllä 2021.

Lue artikkeli


Mikä organisaatioita yhdistää? – Oivalluksia ja oppeja asiakkuusjohtajan näkökulmasta

Filosofian Akatemian asiakkuusjohtaja ja jatkuvan oppimisen asiantuntija Liisa Arponen paljastaa blogissaan tärkeimmät oivalluksensa ja työssä kertynyttä sisäpiiritietoa suomalaisten yritysten tilasta. Mistä yrityksissä juuri nyt puhutaan? Mitkä asiat koetaan suurimmiksi haasteiksi? Entä mistä useimmiten kiikastaa ja mitkä ovat yleisimmät Filosofian Akatemian ehdottamat ratkaisut haasteisiin?

Lue artikkeli