Co-Passion

Myötätunnon mullistava voima (CoPassion) -tutkimushankkeessa selvitettiin, ovatko myötätuntoiset työpaikat hyvinvoivia työpaikkoja, joissa työntekijät kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä.

CoPassion kokosi teologian, kauppatieteen, filosofian, erityispedagogiikan, valtiotieteiden ja psykologian asiantuntijat samaan tiimiin. Tutkimushankkeessa pureuduttiin myötätuntoon organisaatioiden arjessa, johtamisessa ja asiakaskohtaamisissa. Selvitimme, miten myötätunto vaikuttaa yritysten tuloksellisuuteen.

Loimme konkreettisia työkaluja ja mittareita suomalaisen elinkeinoelämän käyttöön. Kansainvälinen tutkimus näyttää, että myönteinen työilmapiiri luo innovaatioiden edellytykset. Myötätuntoinen työnantaja saa sitoutuneita ja hyvinvoivia työntekijöitä. Asiakaskohtaamisissa myötätuntoinen vuorovaikutus on valttia.

Hankkeen tuloksista voit lukea Frank Martelan blogikirjoituksesta tai Anne Birgitta Pessin, Frank Martelan ja Miia Paakkasen toimittamasta kirjasta Myötätunnon mullistava voima.

Hanke toteutettiin vuosina 2015-2017. Filosofian Akatemian puolesta hankkeessa mukana olivat tutkimusryhmässä Frank Martela ja ohjaustiimissä Karoliina Jarenko.

Lue lisää hankkeen kotisivuilta.

Lue myös

Hyväntekeminen psykologisena perustarpeena

Tutkimuksen tavoitteena on pureutua siihen, mitä sisäinen motivaatio tarkoittaa ja mitkä ovat ihmisen psykologiset perustarpeet.

Leading Passion

Leading Passion -hankkeessa tehtiin monitieteellistä, laadullista ja vertailevaa tutkimusta nuorten työasenteista ja organisaatioiden hyvistä innostuksen johtamisen käytänteistä.

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys

Itseohjautuvuus - draivi - kokeilu

Filosofian Akatemia on valmennus-, konsultointi- ja tutkimusyritys, joka muotoilee parempia työyhteisöjä.