muutoskyvykkyys -hackathon

MUUTOSKYVYKKYYDEN JA TULEVAISUUSTYÖN HACKATHON

Käännä jatkuva muutos voimavaraksi

Haluatko kehittää organisaatiosi tulevaisuuskyvykkyyttä ja kääntää jatkuvan muutoksen voimavaraksi? Muutoskyvykkyys -hackathon on tulevaisuustyöskentelyä, joka valjastaa organisaatiosi aivovoiman kehittämään tulevaisuudennäkymiä, jossa maailman muutosmyllerrys kääntyy ennennäkemättömäksi voimavaraksi. 

Työskentely perustuu uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen motivaatio- ja sosiaalipsykologian sekä tulevaisuustutkimuksen aloilla, jonka lisäksi sovellamme startup-maailman toimivimpia käytäntöjä. Prosessi tarjoaa konkreettisia työkaluja ja taitoja muutoksessa elämiseen ja tulevaisuuden näkymien hahmottamiseen. Tavoitteena on yhteiskehittää käytäntöjä, joiden avulla organisaatiosi menestyy mitä hämmästyttävimmissä ja hämmentävissä muutostilanteissa.

Muutoskyvykkyys -Hackathon
Kenelle Hackathon sopii?

Hackathon sopii kaikille tulevaisuusajattelusta ja muutoksesta kiinnostuneille organisaatioille, jotka haluavat kääntää maailman muutokset vahvuudeksi, ja kehittää resilienssiä ja muutoskyvykkyyttä.

Prosessin sisältö

Hackathon -työskentely alkaa ison tavoitteen määrittelystä, jonka jälkeen erilaisia tulevaisuudennäkymiä kartoitetaan skenaariotyöpajoissa. Työskentely huipentuu Hackathoniin, jossa pohditaan haasteita työpajoissa nousseihin haasteisiin. Lopputuloksena on useita erilaisia ratkaisuja tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi ja halutun vision toteuttamiseksi. Prosessi sopii loistavasti osaksi strategiatyöskentelyä.

Tavoitteiden määrittäminen

Prosessi alkaa työskentelyn ison tavoitteen asettamisesta. 

Työpajat

Prosessi sisältää 3-5 skenaariotyöpajaa, jossa kartoitetaan erilaisia tulevaisuuden skenaarioita eri näkökulmista käsin. Työpajoissa haastetaan oletuksia ja kuvitellaan tavoitteen kannalta toivottuja tulevaisuudenkuvia. Työpajojen tuotoksista muodostetaan haasteita: eli mitä pitää ratkaista, jotta toivotut tulevaisuudenkuvat voivat toteutua?

Hackathon

Prosessi huipentuu Hackathoniin, johon kootaan relevantti porukka miettimään ratkaisuja tunnistettuihin haasteisiin. Millä eri tavoin haaste voidaan ratkaista? Mitä pitää tapahtua, jotta tulevaisuudenkuva toteutuu määritellyllä aikavälillä?

Prosessin lopputulos

Työskentely syventää osallistujien strategista ajattelua, ja sen aikana osallistujat oppivat tulevaisuusajattelua ja skenaariotyöskentelyä. Prosessin päätteeksi saadaan useita ehdotuksia nykyhetken ja tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi, sekä keinoja organisaation vision toteuttamiseksi. 

Kysy lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lue myös

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcast

Keskustelemme työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.