Lauri Järvilehto

Ihmiset

Lauri Järvilehto

Lauri Järvilehto (FT) on Filosofian Akatemian perustaja. Laurista mielekäs elämä on fundamentaalinen ihmisoikeus. Siihen kuuluu mielekäs työ, oppiminen ja innostus. Laurin pääfokus on oppimisen uudistaminen ja uusien oppimisratkaisujen kehittäminen.

Erityisosaamisalueet:

  • flow
  • intuitio
  • oppiminen
  • johtajuus ja strateginen ajattelu start up -näkökulmasta
  • yrittäjämäisyys
  • työelämän murros
  • ajatteluntaidot ja luova ajattelu
+358 40 770 9771 lauri.jarvilehto@heltti.fi Kotisivu Twitter LinkedIn Instagram

Artikkelit

työelämä

Miten filosofia voi edistää työkykyä ja hyvinvointia muuttuvassa maailmassa?

Filosofia tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen nykyaikana, jossa muutokset ravistelevat maailmaa jatkuvasti. Teknologian kehitys ja tekoälyn esiinmarssi ovat muuttaneet työelämää perusteellisesti, mutta samalla korostaneet ajattelutaitojen merkitystä. Syvällinen ajattelu ja suurten linjojen hahmottaminen ovat avainasemassa työhyvinvoinnin ja tehokkuuden kannalta. Filosofian Akatemia ja Heltti ovat yhdistäneet voimansa tukeakseen tätä muutosta kohti inhimillisempää ja innostavampaa työelämää.

tekoälytyökalut

Kolme tapaa käyttää tekoälyä tehokkaasti tietotyössä

Tekoälyn kanssa paljon työskennellyt Lauri Järvilehto jakaa blogissaan kolme tärkeää tekoälytyökalua, joista jokainen voi hyötyä omassa työssään. Hän valottaa kuinka ChatGPT, Midjourney ja Bing AI ovat mullistaneet tavan luoda tekstiä, kuvia ja hakea tietoa.

Ilmarinen hackathon

Muutos kääntyy mahdollisuudeksi muutoskyvykkyyttä vahvistamalla – kokemuksia Ilmarisen hackathonista

Lauri Järvilehto

Mestariajattelijan työkalut

Mestariajattelijan työkalut

Haluatko kehittää omaa ajattelua, hyvinvointia ja tuloksellisuutta? Lauri Järvilehto avaa blogissaan Mestariajattelijan työkaluja, joiden avulla on mahdollista kirkastaa omaa ajatteluaan. Työkalut tarjoavat keinoja ajattelun kehittämisen tueksi niin yksilön kuin yhteisön kannalta.

Luovuus kuuluu kaikille

Voiko luovuutta opetella? -Kyllä voi, sillä luovuus on yksinkertaisesti vain kykyä toimia uudella tavalla, Lauri Järvilehto kirjoittaa, ja väittää, että ero tavallisen duunarin ja Da Vincin luovan nerouden välillä ei ole ensisijaisesti geneettinen, vaan metodinen. Lue, mitä tarkoitetaan luovuuden punttistrategialla ja miten ennustamattomiin tilanteisiin voi ennalta valmistautua harjoittamalla luovuuden kultivoimista.

Työkuorman todellisuus blogi

Tuottavuus ei kasva mailaa puristamalla

Lauri Järvilehto

Kaikki artikkelit

“Lauri on rohkea visionääri, joka perustaa uutta ja tekee isoja, yhteiskunnallisia juttuja. Todellinen verkostoituja, jota kutsutaan puhumaan Valkoiseen Taloon ja Nasaan. Lauri on tarpeeksi hölmö, että ei ota eitä vastaukseksi, mutta tarpeeksi innostava, että ei kääntyy kylläksi.”

Tapani Riekki