lataa Filosofian Akatemian Oppaita

Lataa tuore muutosjohtamisen opas ja työkalut

Muutosjohtamiseen erikoistuneet valmentajamme laativat oppaan, josta löydät tiedon lisäksi konkreettisia arjen johtamisessa hyödynnettäviä työkaluja sekä apukysymyksiä muutoksen jäsentämiseen ja muutosvalmiuden lisäämiseen. Työkaluja voit hyödyntää päivittäisessä johtamisessa niin johtoryhmässä, tiimeissä kuin koko organisaation tasollakin.

Lataamalla oppaan liityt myös Filosofian Akatemian uutiskirjetilaajaksi.

Tutustu myös esihenkilövalmennuksiin >

Muutos, on jonkin vakiintuneen asian, toimintatavan, prosessin muuttumista uudenlaiseksi. Se, missä muutosprosesseissa monesti tuskastutaan, on muuttuminen. Muuttuminen edellyttää työyhteisöltä ja yksittäisiltä ihmisiltä paljon enemmän – se on ajattelun ja toimintatapojen uudelleenmuovaamista, identiteetin uudelleenmuotoilua ja vanhasta irtipäästämistä. Tätä varten laadimme työkaluja ja kokosimme oppaan arjen muutosjohtamisen tueksi.

Haluatko kehittää tai yhtenäistää johtamista työpaikallasi?

Me Filosofian Akatemialla autamme työpaikkoja kehittämään, uudistamaan ja yhtenäistämään johtamista.

  • Työskentelemme tyypillisesti johtoryhmien, sekä erilaisissa johtamistyötä tekevien, kuten HR:n, esihenkilöiden, yksikönvetäjien ja tiiminvetäjien kanssa.
  • Autamme mm. kehittämään yhteisiä johtamisperiaatteita tai johtamislupauksia, valmennamme johtajuustaitoja
  • Kaikki johtajuuden kehittäminen pohjautuu tuoreimpien tieteellisten tutkimusten sekä vuosikymmenien käytännön kokemuksen yhdistämisestä.

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys

Miten onnistua organisaatiomuutoksessa oikea-aikaisella osallistamisella

Moni organisaatio on ollut lähiaikoina tilanteessa, jossa tarvitaan selkeä ja nopea kurssimuutos. Muutosjohtamisen näkökulmasta nopeat korjausliikkeet tuovat mukanaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Millaisia vaiheita organisaatiomuutoksissa on kuljettava läpi ja miten johtoryhmän sisäinen dynamiikka vaikuttaa henkilöstön osallistamiseen?

Onnistunut organisaatiomuutos edellyttää tukilihasten vahvistamista

Muutosprosessissa tehdastyöntekijän tarvitsee harjoitella aitoa kuuntelua ja toisten arvostusta lähes yhtä varmasti kuin toimitusjohtajan ja johtoryhmän.