Ihmiset

Reima Launonen

Reima Launonen (VTM) on työhyvinvoinnin, itseohjautuvuuden ja sisäisen motivaation asiantuntija. Hänen valmennustensa suosio perustuu tieteellisen tiedon ja konkreettisten esimerkkien sujuvaan yhdistämiseen. Reima haluaa rakentaa työelämää, jossa ihmiset kokevat työnsä mielekkääksi ja pääsevät vaikuttamaan työtehtäviinsä. Reima valmistelee omaisuuksien oikeudenmukaiseen jakautumiseen liittyvää väitöskirjaa politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselle Helsingin yliopistoon.

Hänen uusin kirjansa ”Taistelu työstä – kohti inhimillistä työelämää” ilmestyi maaliskuussa 2021.

Erityisosaamisalueet:

  • Mielekäs työ
  • Itseohjautuvuus
  • Yhteiskehittely

Tutkimushankkeet:

+358 40 847 3186 reima.launonen@filosofianakatemia.fi LinkedIn

Artikkelit

Uskalla olla hankala ja ongelmallinen, mutta älä ole kusipää

Reima Launonen

Elämän pitää häiritä työtä (eikä toisin päin)

Viisi vuotta sitten isyyden myötä Reima Launonen teki selkeän päätöksen: lapseni etu tulee aina ensin, ja työ ei saa uhata hänen hyvinvointiaan. Tämä päätös ei sulje pois työn merkitystä tai halua kehittää itseään ammatillisesti. Päinvastoin, se asettaa rajat, joiden puitteissa omistautua työlle ja uralle. Blogissaan Reima pohtii vanhemmuuden ja työelämän tasapainoa.

vuorovaikutus

Älä anna hyvän riidan mennä hukkaan – miten keskustellaan kuin aikuinen aikuiselle haastavassa tilanteessa

Oletko huomannut joskus riitatilanteessa puhuvasi toiselle kuin vanhempi lapselle, joka ei täysin kykene ymmärtämään asioita tai olemaan vastuullinen toimistaan? Riitatilanteissa voidaan helposti joutua tilanteeseen, jossa kumpikin kokee olevansa oikeassa ja toisen olevan väärässä. Tällainen vuorovaikutus ei tietenkään vie riitatilannetta rakentavaan suuntaan. Reima Launonen kertoo blogissaan miten voi pyrkiä hyvään vuorovaikutukseen riitatilanteissa, ja kuinka voit toimia kuin aikuinen hankalissa tilanteissa.

Hybridityön johtaminen – uskalla tarttua tilaisuuteen

Toimivan hybridityömallin tulisi varmistaa sekä työn sujuvuus että yhteisöllisyys. Näiden yhdistelmää ei kuitenkaan ole yksinkertaista toteuttaa, ja varsinkin yhteisöllisyyden ylläpito vaatii aktiivisia toimia. Blogissaan työhyvinvoinnin ja sisäisen motivaation asiantuntija Reima Launonen tiivistää hybridityön johtamisen perusideat muutaman isomman toimintaa ohjaavan ajatuksen tasolle.

Mitä ei kannata sanoa uupuneelle

Taistelu työstä – Kohti inhimillistä työelämää -kirjan kirjoittaja, työntekijöiden vankkumaton puolustajamme Reima Launonen jatkaa kollegansa aloittamaa keskustelua uupumuksesta ja kirjoittaa, miten uupuneeseen henkilöön tulisi suhtautua.

Työntekijän kyvyistä uskotaan samaa kuin naisesta 30-luvulla

Reima Launonen

Kaikki artikkelit

“Reima haluaa aina auttaa ja tukea muita. Hän on uskomattoman kannustava työkaveri. Reima uskaltaa olla ryhmässä eri mieltä, mutta jos hän havaitsee, että se ei ole ryhmän kannalta antoisaa, hän osaa perääntyä. Se on ihailtava ja harvinainen ominaisuus ihmisessä.”

Peter Kenttä