Sami Paju

Ihmiset

Sami Paju

Sami Paju (BBA, KTM) on kehitystoiminnan ja organisoitumisen asiantuntija, kokeilukulttuurin sanansaattaja sekä Kehitä kokeillen ja Järki töihin -kirjojen kirjoittaja. Perinteinen konemainen lähestymistapa organisaatioihin on vaikeuksissa nopeasti muuttuvassa maailmassa ja kompleksisissa toimintaympäristöissä. Siksi reagointi- ja uusiutumiskyvyn takaamiseksi organisaatioihin tulisi Samin mukaan suhtautua elävinä ja alati muuttuvina systeemeinä. Filosofian Akatemiassa Sami keskittyy erityisesti organisaatioiden kehittämiseen, muutosjohtamiseen ja kokeileviin toimintamalleihin.

Erityisosaamisalueet:

  • Kokeilukulttuuri
  • Organisaatioiden kehittäminen
  • Ajattelunhallinta ja työtapojen kehittäminen
  • Kompleksisuus ja organisoituminen
  • Lean Change Management
  • LEGO Serious Play
+358 50 571 3153 sami.paju@filosofianakatemia.fi Kotisivu Twitter LinkedIn

Artikkelit

Hybridikokoukset saavat meidät toivottavasti katsomaan kaikkia kokouksia uusin silmin

Miten tehdä hybridikokouksista (ja kokouksista ylipäätään) toimivampia? Kehittämisen ja kokeilukulttuurin asiantuntija Sami Paju esittelee kirjoituksessaan metodin toistuvien kokousten jatkuvaan parantamiseen, sillä jo pienistä parannuksista voi syntyä iso muutos.

Ihmisyys ja kunnioitus – haaskataanko huonoissa kokouksissa elämää?

Kehitystoiminnan ja organisoitumisen asiantuntija Sami Paju kirjoittaa blogissaan, miten Lean-ajattelu liittyy työn merkityksellisyyteen ja ihmisyyden kunnioittamiseen.

Laastariratkaisuista jatkuvaan kehittämiseen – organisaation toiminnan kehittäminen vie aikaa, mutta panostus kannattaa

Sami Paju

Hyvä paha tieteellinen johtaminen

Frederick Winslow Taylor on ristiriitainen hahmo. Toisaalta hänen kehittämänsä tieteellinen johtaminen on ollut osaltaan luomassa 1900-luvun massiivista teollisen tuottavuuden kasvua, mutta toisaalta Taylorin näkemykset ihmisistä ja työn organisoinnista lähinnä pistävät irvistämään. Tai ainakin, jos uskoo pelkästään uudempia toisen käden lähteitä. Sami Paju tarttui Taylorin alkuperäisteokseen The Principles of Scientific Management ja löysi kirjan sivuilta erilaisen Taylorin. Sellaisen, jonka ajatuksista myös moderneilla organisaatioilla ja johtajilla olisi paljon opittavaa.

Kuinka hyvin osaat tunnistaa turhat työtehtävät?

Kaikkea voi kehittää mutta kaikki kehittäminen ei ole samanarvoista. Lean-ajattelusta on löydettävissä ohjenuorat myös tieto- ja asiantuntijatyön sujuvuuden ja vaikuttavuuden parantamiseen.

Jatkuvan parantamisen rutiinit ja rituaalit 

Jatkuvan parantamisen rituaalit helposti unohtuvat stressaavassa, reaktiivisessa ja suorittavassa arjessa. Sami Paju muistuttaa lukijoita siitä, että paremmin tekemisen eetoksen tulisi olla kuin hampaiden pesu, itsestäänselvä rutiini. Asioilla kun on taipumus taantua itsestään, mikäli niitä ei ylläpidetä ja kehitetä.

Kaikki artikkelit

“Sami on systeemiälykkö, ihmislähtöinen prosessinero, ekonomi filosofin sydämellä. Keskustelussa hän maalaa elävän kuvan organisaatiosta ja osoittaa, miten sen käytäntöjä ja rakenteita kannattaa muuttaa tavoitetilan saavuttamiseksi. Se on kertakaikkiaan ällistyttävää, mukaansatempaavaa ja inspiroivaa.”

Karoliina Jarenko