Sami Paju

Ihmiset

Sami Paju

Sami (BBA, KTM) on kehitystoiminnan ja organisoitumisen asiantuntija, kokeilukulttuurin sanansaattaja ja Kehitä kokeillen -kirjan kirjoittaja. Perinteinen konemainen lähestymistapa organisaatioihin on vaikeuksissa nopeasti muuttuvassa maailmassa ja kompleksisissa toimintaympäristöissä. Siksi reagointi- ja uusiutumiskyvyn takaamiseksi organisaatioihin tulisi Samin mukaan suhtautua elävinä ja alati muuttuvina systeemeinä. Filosofian Akatemiassa Sami keskittyy erityisesti organisaatioiden kehittämiseen, muutosjohtamiseen ja kokeileviin toimintamalleihin.

Erityisosaamisalueet:

  • Kokeilukulttuuri
  • Organisaatioiden kehittäminen
  • Kehitysprojektien hallinta
  • Kompleksisuus ja organisoituminen
  • Lean Change Management
  • LEGO Serious Play

Sivut:

samipaju.com
kehitakokeillen.fi

+358 50 571 3153 sami.paju@filosofianakatemia.fi Kotisivu Twitter LinkedIn

Artikkelit

Laastariratkaisuista jatkuvaan kehittämiseen – organisaation toiminnan kehittäminen vie aikaa, mutta panostus kannattaa

Sami Paju

Hyvä paha tieteellinen johtaminen

Frederick Winslow Taylor on ristiriitainen hahmo. Toisaalta hänen kehittämänsä tieteellinen johtaminen on ollut osaltaan luomassa 1900-luvun massiivista teollisen tuottavuuden kasvua, mutta toisaalta Taylorin näkemykset ihmisistä ja työn organisoinnista lähinnä pistävät irvistämään. Tai ainakin, jos uskoo pelkästään uudempia toisen käden lähteitä. Sami Paju tarttui Taylorin alkuperäisteokseen The Principles of Scientific Management ja löysi kirjan sivuilta erilaisen Taylorin. Sellaisen, jonka ajatuksista myös moderneilla organisaatioilla ja johtajilla olisi paljon opittavaa.

Kuinka hyvin osaat tunnistaa turhat työtehtävät?

Kaikkea voi kehittää mutta kaikki kehittäminen ei ole samanarvoista. Lean-ajattelusta on löydettävissä ohjenuorat myös tieto- ja asiantuntijatyön sujuvuuden ja vaikuttavuuden parantamiseen.

Jatkuvan parantamisen rutiinit ja rituaalit 

Jatkuvan parantamisen rituaalit helposti unohtuvat stressaavassa, reaktiivisessa ja suorittavassa arjessa. Sami Paju muistuttaa lukijoita siitä, että paremmin tekemisen eetoksen tulisi olla kuin hampaiden pesu, itsestäänselvä rutiini. Asioilla kun on taipumus taantua itsestään, mikäli niitä ei ylläpidetä ja kehitetä.

Järki etätöihin! Kohti parempia etätyötapoja

Nyt kun suuri osa maailmaa siirtyy etätöihin, on loistava tilaisuus alkaa kehittää omia ja yhteisiä etätyön tekemisen tapoja. Järki töihin! -kirjan kirjoittaja Sami Paju jakaa tässä artikkelissa vinkkejä alkuun pääsemiseksi.

Sami Paju & Tapani Riekki – Järki töihin!

Miksi sinäkin tarvitset Järki töihin! -kirjan?

Tiedämme, miten voisimme tehdä työtä järkevämmin – miksi emme kuitenkaan tee niin?

Kaikki artikkelit

“Sami on systeemiälykkö, ihmislähtöinen prosessinero, ekonomi filosofin sydämellä. Keskustelussa hän maalaa elävän kuvan organisaatiosta ja osoittaa, miten sen käytäntöjä ja rakenteita kannattaa muuttaa tavoitetilan saavuttamiseksi. Se on kertakaikkiaan ällistyttävää, mukaansatempaavaa ja inspiroivaa.”

Karoliina Jarenko