PODCAST

Tiede, rakkaus, vallankumous

Tervetuloa Filosofian Akatemian Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcastin pariin. Keskustelemme vieraidemme kanssa työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.

Kahdeksan teemoittain jaoteltua tuotantokauttamme täydentyvät uusilla jaksoilla jatkuvasti.

Kaikki julkaistut jaksot kuunneltavissa verkkosivujemme lisäksi suosituimmilla podcast-alustoilla!

Uusimmat jaksot:
Kausi 5 – Bonusjakso:
Kausi 3 – Bonusjakso:
Kausi 8 – Johtaminen, ihminen, inhimillisyys ja elämä

kahdeksas tuotantokausi

Johtaminen, ihminen, inhimillisyys ja elämä

Inhimillinen johtaminen on tämän tuotantokauden kantava teema, jota Peter Jung lähestyy vieraidensa kanssa eri toimialojen ja elämäntilanteiden näkökulmista.

Mistä puhutaan, kun puhutaan johtamisesta? Ovatko johtamisen vaateet muuttuneet? Miten inhimillisyys näyttäytyy johtamisessa? Miten inhimillisyys ja tuottavuus mahtuvat samaan ajatteluun? Elinvoimaisen organisaation terve johtaminen ja sen vaikutukset pito- ja vetovoimaan.

JULKAISTUT JAKSOT:

seitsemäs tuotantokausi

Organisoitumisen uudet muodot:
Kirsi Polvinen

Tällä tuotantokaudella tutkijataustainen organisaatiokehittäjämme Kirsi Polvinen keskustelee vieraidensa kanssa uudenlaisista organisoitumisen malleista. Mitä muutos vähemmän hierarkiseen suuntaan tarkoittaa johtajuuden, työyhteisön ja työntekijän kannalta?

Toistaiseksi julkaistu:

kuudes tuotantokausi

Organisaatioiden näkymätön maailma:
Miia Järvilehto

Tällä tuotantokaudella organisaatiokehittäjä Miia Järvilehto perehtyy vieraidensa kanssa työelämän nk. näkymättömän maailman ilmiöihin. Mikä työpaikoilla ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa vaikuttaa siihen, miten tiimit toimivat, kuinka työ toimii ja miten ihmiset käyttäytyvät? Millaiset systeemit ja dynamiikat mahdollistavat työyhteisöjen kukoistamisen? Mikä rooli on johtajuudella ja vallankäytöllä? 

TOISTAISEKSI JULKAISTU:

viides tuotantokausi

Muutoskykyisyyden jäljillä:
Minna Janhonen

Tällä tuotantokaudella tutkijana ja valmentaja toimiva Minna Janhonen sukeltaa kiinnostavien vieraidensa kanssa  muutoskyvykkyyden eli resilienssin yksilöllisiin piirteisiin, ja liitelee myös lintuperspektiiviin katsomaan maailman myllerrysten vaikutuksia meihin ja työhömme.

Toistaiseksi julkaistu:

Neljäs tuotantokausi

Motivaatio toiminnan ohjaajana: Joonas Kiminki

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcastin neljäs tuotantokausi on täällä! Istuttuaan aiemmilla kausilla pariinkiin otteeseen podcast-vieraana, valmentava toimitusjohtajamme Joonas Kiminki vaihtaa tällä kaudella isännän rooliin ja käsittelee vieraidensa kanssa erityisesti motivaatioon liittyviä teemoja.

Vieraiksi saapuu ihmisiä urheilijasta pörssiyhtiön toimitusjohtajaan ja keskustelemme kulloisenkin aiheen lisäksi myös vieraiden henkilökohtaisesta motivaatiosta.

JULKAISTUT JAKSOT:

kolmas tuotantokausi

Ihmisyys työn ytimessä:
Tytti Kokko

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcastin kolmannella tuotantokaudella puhutaan siitä, miksi ”pehmeät” taidot ovat nykytyöelämän kovinta osaamista ja menestyvän organisaation salaisuus. Ihmisyys, vuorovaikutus, tunteet  – ne ovat läsnä jokaisella työpaikalla, mutta osaammeko vieläkään täysin hyödyntää niiden potentiaalia?

Keskusteluissa sukelletaan pintaraapaisua syvemmälle, kun valmentajamme, sertifioitu coach Tytti Kokko pysähtyy aiheiden äärelle alojensa huippuosaajien kanssa. Ylätason jargonin sijaan luvassa on tarinoita elävästä elämästä sekä käytännön vinkkejä työelämän arkeen vietäväksi.

JULKAISTUT JAKSOT:

toinen tuotantokausi

Havaintoja työelämän muutoksista: Tapani Riekki

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcastin toisen tuotantokauden isännäksi hyppää psykologian tohtori, Filosofian Akatemian valmentaja ja tiedenörtti Tapani Riekki. Tapanin johdolla työelämää tarkastellaan vieraiden kanssa niin muutoksen kuin työhyvinvoinninkin näkökulmasta. Tervetuloa mukaan kuulemaan, millaisiin keskusteluihin Tapani vieraansa tempaisee ja miltä näyttää työelämä tutkijan silmin! 

JULKAISTUT JAKSOT:

Ensimmäinen tuotantokausi

Inhimillisemmän työelämän puolesta: Reima Launonen

Ensimmäistä tuotantokautta isännöi tutkija-valmentajamme, oikeudenmukaisemman työelämän puolestapuhuja Reima Launonen. Reima keskustelee vieraidensa kanssa inhimillisen työelämän ehdoista ja mahdollisuuksista uuden “Taistelu työstä – kohti inhimillistä työelämää” kirjansa pohjalta. Aiheeseen pureudutaan niin johtamisen, politiikan, merkityksellisyyden, oikeudenmukaisuuden, arvojen kuin tulevaisuudenkin näkökulmasta.

JULKAISTUT JAKSOT:

Ehdota vierailijaa tai aihetta!

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys