Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

28.1.2021

Ajattelun Aamiainen

Filosofian Akatemian vuoden 2021 ensimmäinen Ajattelun Aamiainen torstaina 28.1.2021 klo 8.30-10.00 teemalla Itseohjautuvuus. Tutkija ja valmentaja Reima Launosen ja organisaatiokehittäjä ja fasilitaattori Eero Lahtisen johdolla

  • todennetaan ja kumotaan itseohjautuvuuteen liittyviä myyttejä
  • perehdytään MODe (Minimalist Organizational Design) -tutkimushankkeen löydöksiin ja
  • jaetaan kokemuksia itseohjautuvuuden vahvistamisessa toimiviksi osoittautuneista käytännöistä.

    Tilaisuus on vuorovaikutteinen ja pienryhmäkeskusteluissa pääset keskustelemaan ja kuulemaan myös muiden organisaatioiden ja osallistujien kokemuksista.

Tilaisuus on maksuton ja järjestetään tuttuun tapaan etänä.

7.9.2020

Asiakkaamme Keusote Ylen uutisissa

Yle uutisoi 7.9. mittavasti Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtamiskulttuurin muutoksesta.

Keusotessa kaikki 3 500 työntekijää ja esimiestä alkavat tulevien vuosien aikana soveltaa yhteisöohjautuvuutta ja valmentavaa johtamista. Käytännössä paperinmakuiset termit tarkoittavat, että esimies ei enää johda työtä kuin ennen, vaan työntekijät tekevät päätöksiä itsenäisissä tiimeissä. Esimies muuttuu päättäjästä valmentajaksi, jonka rooli on kysyä, sparrata ja tukea tiimejä ongelmanratkaisussa.”

”Homma etenee näin: kaikki 170 esimiestä saavat usemmasta luennosta koostuvan johtamisvalmennuksen, jonka järjestää konsulttiyhtiö Filosofian Akatemia. Sitten esimiehet alkavat toteuttaa uutta ajatusmallia omissa tiimeissään, kuten kotihoidossa, mielenterveystyössä tai hallinnossa.”

27.5.2020

Finnish Minimalist Leadership mukana Nordic Business Forum LIVE:ssä

Nordic Business Forum LIVE järjestetään 27.5.2020. Tapahtuman teemana on “Rethinking business”  ja keynote-puheenvuorot käsittelevät ennen kaikkea korona-pandemiasta selviämistä. Filosofian Akatemia on tapahtuman yhteistyökumppani. Lanseeraamme tapahtumassa Finnish Minimalist Leadership -konseptin, jonka avulla organisaatioit voivat muokata itsestään ketteriä, itseohjautuvia, resilienttejä ja jatkuvasti oppivia. 

30.3.2020

Hajautetussa organisaatiossa työskentely ja johtaminen

Tarvitseeko organisaatiosi apua siirtymisessä uudenlaiseen työskentelyyn? Olemme Filosofian Akatemialla jo vuosia tutkineet muuttuvaa työtä ja uuden työn osaamistarpeita. Olemme valmentaneet satoja organisaatioita itsensä johtamisesta, tiimityötaidoista, tunnetaidoista, itseohjautuvuudesta ja johtamisesta. 

Viiden moduulin etävalmennuskokonaisuus tarjoaa työkalut menestyksellisen uuden työn tarpeisiin ja hajautetun organisaation toimintatapoihin.