Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

26.1.2022

Ajattelun Aamiainen: Näkyykö itseohjautuvuus organisaation tuloksissa?

Filosofian Akatemian vuoden 2022 ensimmäinen Ajattelun Aamiainen -webinaari järjestetään keskiviikkona 26.1.2022 klo 8.30-10! 

Tilaisuuden teemana on itseohjautuvuuden ja työn imun vaikutukset organisaatioille. Webinaarissa tarkastellaan itseohjautuvuuden hyötyjä sekä tieteellisesti tutkitun tiedon että konkreettisten asiakasesimerkkien valossa.

Aiheesta keskustelevat ja keskusteluttavat Filosofian Akatemian tutkijat Frank Martela ja Tapani Riekki. Keskustelun taustalla vaikuttaa mm. Frank Martelan, Jari Hakasen, Nhi Hoangin ja Johanna Vuoren tuore tutkimus, jossa selvitettiin edustavalla otoksella itseohjautuvuuden eri ulottuvuuksien yhteyttä työn imuun ja työn kuormittavuuteen Suomessa.

Tuttuun tapaan tilaisuus on vuorovaikutteinen – pienryhmäkeskusteluissa pääset keskustelemaan ja kuulemaan myös muiden organisaatioiden ja osallistujien kokemuksista. Tilaisuus on maksuton. 

15.4.2021

Ajattelun Aamiainen: Inhimillinen työelämä

Filosofian Akatemian suosittu Ajattelun Aamiainen on täällä jälleen! Torstaina 15.4. klo 8.30-10.00 järjestettävässä tilaisuudessa pureudutaan tällä kertaa inhimillisen työelämän kysymyksiin. Aiheista keskustelemassa työelämän tutkija ja valmentaja Reima Launonen, sekä pitkän uran johtajana tehnyt valmentaja Peter Jung.

Reiman inhimillisempää työelämää käsittelevä kirja ”Taistelu työstä – kohti inhimillistä työelämää (Tammi)” on juuri julkaistu. Aamun aikana keskustellaan kirjan ajatuksien pohjalta muun muassa seuraavista kysymyksistä:

  • Mitä inhimillisellä työelämällä tarkoitetaan?
  • Millaisia muutoksia työelämän inhimillistäminen vaatii?
  • Mitä hyötyjä työelämän inhimillistämisestä seuraisi?
  • Mitkä ovat isommat haasteet tavoitteen tiellä?

Tilaisuus on vuorovaikutteinen, joten osallistujat pääsevät myös itse jakamaan ajatuksia ja kysymyksiä aiheesta! Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 13.4. mennessä.

Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään etänä Zoomin kautta. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki tilaisuuteen sähköpostitse.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Kysyttävää? Laita viestiä Tytille: tytti.kokko@filosofianakatemia.fi

7.9.2020

Asiakkaamme Keusote Ylen uutisissa

Yle uutisoi 7.9. mittavasti Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtamiskulttuurin muutoksesta.

Keusotessa kaikki 3 500 työntekijää ja esimiestä alkavat tulevien vuosien aikana soveltaa yhteisöohjautuvuutta ja valmentavaa johtamista. Käytännössä paperinmakuiset termit tarkoittavat, että esimies ei enää johda työtä kuin ennen, vaan työntekijät tekevät päätöksiä itsenäisissä tiimeissä. Esimies muuttuu päättäjästä valmentajaksi, jonka rooli on kysyä, sparrata ja tukea tiimejä ongelmanratkaisussa.”

”Homma etenee näin: kaikki 170 esimiestä saavat usemmasta luennosta koostuvan johtamisvalmennuksen, jonka järjestää konsulttiyhtiö Filosofian Akatemia. Sitten esimiehet alkavat toteuttaa uutta ajatusmallia omissa tiimeissään, kuten kotihoidossa, mielenterveystyössä tai hallinnossa.”

27.5.2020

Finnish Minimalist Leadership mukana Nordic Business Forum LIVE:ssä

Nordic Business Forum LIVE järjestetään 27.5.2020. Tapahtuman teemana on “Rethinking business”  ja keynote-puheenvuorot käsittelevät ennen kaikkea korona-pandemiasta selviämistä. Filosofian Akatemia on tapahtuman yhteistyökumppani. Lanseeraamme tapahtumassa Finnish Minimalist Leadership -konseptin, jonka avulla organisaatioit voivat muokata itsestään ketteriä, itseohjautuvia, resilienttejä ja jatkuvasti oppivia. 

30.3.2020

Hajautetussa organisaatiossa työskentely ja johtaminen

Tarvitseeko organisaatiosi apua siirtymisessä uudenlaiseen työskentelyyn? Olemme Filosofian Akatemialla jo vuosia tutkineet muuttuvaa työtä ja uuden työn osaamistarpeita. Olemme valmentaneet satoja organisaatioita itsensä johtamisesta, tiimityötaidoista, tunnetaidoista, itseohjautuvuudesta ja johtamisesta. 

Viiden moduulin etävalmennuskokonaisuus tarjoaa työkalut menestyksellisen uuden työn tarpeisiin ja hajautetun organisaation toimintatapoihin.

Lue myös

Organisaation kehityskumppanuus

Yhteistyömme on vaikuttavinta silloin, kun tunnemme asiakkaamme pintaa syvemmältä. Kehityskumppanuudessa käytössäsi on koko Filosofian Akatemian osaaminen.

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcast

Keskustelemme työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.