Ihmiset

Tytti Kokko

Tytti Kokko (KTM, Certified Business Coach®) tarjoaa asiakkaillemme tavoitteellista yksilö-coachausta sekä vastaa myynnistä ja asiakkuuksista. Tytti valmentaa esimiehiä ja työntekijöitä mm. seuraavissa tilanteissa: valmentavan johtamisotteen kehittäminen, myynnissä kehittyminen, uravalinnat sekä oman työn johtamisen kehittäminen. Tytti on parhaimmillaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Hänen empaattinen läsnäolonsa ja “hellä tuuppiminen” saa ihmiset paitsi reflektoimaan itseään myös ryhtymään toimeen muutoksen äärellä.

Erityisosaamisalueet:

  • coaching
  • valmentava esimiestyö
  • asiakkuudenhallinta ja myynti
+358 50 575 2441 tytti.kokko@filosofianakatemia.fi Twitter LinkedIn

Artikkelit

Vuorovaikutuksen treeniohjelma osa 1: vinkki kollegan keskeyttämiseen kokouksessa

Kokoustehokkuus ja asiat asioina -asenne ovat parhaimmillaan aikaa säästäviä ja toimintaa energisoivia vaihteita yhteisten asioiden läpikäymiseen. Silti, erityisesti kiireessä, asialistojakin tärkeämpää on keskittyä ensisijaisesti siihen, millaista vuorovaikutusympäristöä omalla kommunikaatiokäyttäytymisellään on kyvykäs ylläpitämään. Innovaatioiden, inspiraation ja terveen työskentelyilmapiirin taustalla on aina toista kunnioittava ja avoin asenne, jonka vaaliminen työkulttuurissa edellyttää monipuolisten vuorovaikutustaitojen hallintaa. Tytti Kokko esittelee konkreettisen keinon, jolla "mennään jo asiaan" -töksäyttelyn sijaan kollegalle voi antaa rakentavaa palautetta kunnioittavaan ja kuuntelevaan sävyyn.

Etätyö uuvuttaa meidät, jos emme suhtaudu itseemme myötätuntoisesti

Selvitäksemme tämänhetkisestä tilanteesta tarvitsemme lisää itsemyötätuntoa, kirjoittaa Tytti Kokko. Viime viikkoina blogissamme on käsitelty etätyöskentelyä suomalaisissa organisaatioissa. Vaikka kyselymme mukaan etätyö on työntekijöiden keskuudessa koettu yllättävänkin sujuvaksi, osa kamppailee jaksamisen kanssa kovemmin kuin aiemmin. Tytti Kokon mielestä etätyössä jaksaminen edellyttää ennen kaikkea itsemyötätuntoa sekä omien rajojen ja arvojen tunnistamista.

Rajoittavat uskomukset blogi

Tämä liian vähän puhuttu tekijä estää organisaatioita menestymästä

Organisaatioissa hukataan potentiaalia. Asiakkuuspäällikkömme, sertifioitu coach, Tytti Kokko käsittelee tekstissään rajoittavia uskomuksia menestyksen esteenä.

Oppimissuunnitelmat työelämässä blogi

Mitä hyötyä on työntekijän unel­mista?

Menestyvässä organisaatiossa huomioidaan työntekijöiden sisäinen motivaatio ja oppimisunelmat. Tytti Kokko kertoo, mitä oppimisunelman seuraaminen voi tarkoittaa ja minkälaisia vaikutuksia sillä on sekä yksilön elämälle että yrityksen toiminnalle.

Kaikki artikkelit

”On ihmeellistä, kuinka aiemmin solmussa olleet ajatukset suoristuvat ihan itsestään selviksi, kun esitetään oikeita kysymyksiä ulkopuolisen toimesta. Olin coaching-prosessin aikana uraani liittyvän merkittävän päätöksen edessä, ja Tytin tarkkanäköiset kysymykset osuivat ja upposivat – ne auttoivat hahmottamaan, mitä minä oikeasti haluan. En voi kuin sydämestäni suositella – niin Tyttiä kuin coachaustakin!”

Jaana Hirsikangas, toiminnanjohtaja, Suomen UN Women

”Coachingista sain tukea ja työkaluja suurtenkin muutosten läpivientiin organisaatiossamme. Määriteltyjen tavoitteiden lisäksi tarttui myös kokemusta yleisesti coaching-prosessista ja menetelmistä, joita voin hyödyntää omassa esimiestyössäni ja organisaation kehittämisessä. Tytin valmennussarja täytti ja osin ylitti odotukseni!”

Jarno Kyykkä, Product Development Leader, Ericsson

“Tytti on määrätietoinen ja sopivalla tavalla kilpailuhenkinen. Tämä innostaa meistä jokaista yrittämään vielä vähän enemmän ja kannustaa kokeilemaan uusia asioita myös oman mukavuusalueen ulkopuolella. Samaan aikaan Tytti on äärimmäisen lämminhenkinen persoona, jonka seurassa on hyvä olla.”

Maija Tiitinen