Tytti Kokko

Miten palautua lomalla – ja vielä sen jälkeenkin?

Kesälomat lähestyvät monilla meistä, ja se merkitsee odotettua lepoa ja rentoutumista pitkän kevään jälkeen. On kuitenkin tärkeää pohtia, millainen tekeminen palauttaa meitä ja mitä mielemme ja kehomme juuri nyt kaipaavat. Tytti Kokko avaa blogissaan palautumiseen vaikuttavia seikkoja. Kiinnittämällä huomiota näihin tarpeisiin voimme lisätä hyvinvointiamme ja palautumisen kokemusta sekä lomien aikana että arjessa.

Lue artikkeli

palautuminen


Vuorovaikutuksen treeniohjelma osa 1: vinkki kollegan keskeyttämiseen kokouksessa

Innovaatioiden, inspiraation ja terveen työskentelyilmapiirin taustalla on aina toista kunnioittava ja avoin asenne, jonka vaaliminen työkulttuurissa edellyttää monipuolisten vuorovaikutustaitojen hallintaa. Tytti Kokko esittelee keinon, jolla ”mennään jo asiaan” -töksäyttelyn sijaan kollegalle voi antaa palautetta kunnioittavaan ja rakentavaan sävyyn.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Etätyö uuvuttaa meidät, jos emme suhtaudu itseemme myötätuntoisesti

Selvitäksemme tämänhetkisestä tilanteesta tarvitsemme lisää itsemyötätuntoa, kirjoittaa Tytti Kokko. Viime viikkoina blogissamme on käsitelty etätyöskentelyä suomalaisissa organisaatioissa. Vaikka kyselymme mukaan etätyö on työntekijöiden keskuudessa koettu yllättävänkin sujuvaksi, osa kamppailee jaksamisen kanssa kovemmin kuin aiemmin. Tytti Kokon mielestä etätyössä jaksaminen edellyttää ennen kaikkea itsemyötätuntoa sekä omien rajojen ja arvojen tunnistamista.

Lue artikkeli Kuuntele audioMitä hyötyä on työntekijän unel­mista?

Puhuessamme tulevaisuuden johtamisesta ja kilpailukyvyn ylläpitämisestä korostamme Filosofian Akatemiassa usein työntekijöiden sisäistä motivaatiota ja oppimisunelmia. Tytti Kokko kertoo kokemuksensa työntekijän näkökulmasta siitä, mitä oppimisunelman seuraaminen voi tarkoittaa ja minkälaisia vaikutuksia sillä voi olla sekä yksilön elämän että yrityksen toiminnan kannalta. Teknologisen kehityksen myötä työnkuvat ja työn tekemisen tavat ovat ennennäkemättömässä murroksessa, minkä seurauksena lähes kaikki […]

Lue artikkeli

Oppimissuunnitelmat työelämässä blogi