Lassi ja Petsku

Podcast jakso 32 – Vieraana Lassi Määttä

Inhimillinen johtaminen – tarina johtajasta sen sisällä

Hyvä tulos tehdään nykyään kuuntelemisen kautta. Empatia, merkityksellisyys, vapaus, ihmisten osallistaminen, arvotus, tasapuolisuus, kuuntelu niin että oikeasti kuulet ja yksilön kohtaaminen arjessa ovat inhimillisen johtamisen peruspilareita. Nämä ajatukset tulevat inhimilliseltä johtajalta, joka puhuu avoimesti sen puolesta, kuitenkin huomioiden, että yrityksellä on omat “kovat” tavoitteeensa ja puolensa. Vieraanamme podcastissa on Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä, joka haluaa myös jättää itsestään hyvää ympärilleen.

Lassi toteaa, että johtajakin on ihminen, jolla on oikeus olla keskeneräinen eikä hänen tarvitse tietää kaikkea. Uskallatko oikeasti olla se joka olet. Itsetuntemuksella on valtava merkitys oman tasapainon kannalta, tiedostat omat ajatukset ja olet sinut niiden ja itsesi kanssa.

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys

Miksi sote-alan johtajan kannattaa luovuttaa valta työntekijöille? – Nina Tommola ja Ulla Palomäki

Tytin vieraina ovat Keusotessa aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelujen päällikkönä toimiva Nina Tommola ja hoitotyön lähiesihenkilönä alueellisessa kotisairaalassa työskentelevä Ulla Palomäki.

Työhyvinvointi pitovoimana ja inhimillisen johtamisen merkityksestä organisaatioissa? – Sanna-Mari Myllynen

Yksi merkittävä työpahoinvoinnin aiheuttaja on huono johtaminen. Helsingin kaupungin henkilöstöosasto/johtaminen, onnistuminen ja työhyvinvointi -yksikön päällikkö Sanna-Mari Myllynen on tämän kertainen vieraamme podcastissa. Työpahoinvointia synnyttävät myös epäoikeudenmukaisuus, luottamuksen puute, syrjinnän kokemus, merkityksellisyyden puute, liian suuri työkuorma, haasteelliset työajat, työpaikkakiusaaminen sekä tietenkin myös henkilökohtaiset sairaudet. Työuupumus on sitten työpahoinvoinnin päätepiste. Sanna-Marin mielestä johtamisessa on tärkeää tutustua myös itseensä, etenkin stressikäyttäytymisen muotoihin. Mitä minusta tulee ulos, kun itse en ole enää “ratsuni” selässä.? Hän pohtii myös, että olisiko meidän hyvä oppia käyttämään enemmän “ajatuskumppaneita” oman persoonallisuuden tukemisessa, sillä sinun persoona on sinun johtamistyökalu. jos et tunne sinun persoonasi niin et tunne sinun johtamistyökaluja.