Podcast jakso 24 – Vieraana valtteri valovirta

Miksi teknologiayrityksen kilpailuetu tulee ihmisten kohtaamiskyvykkyydestä?

Teknologia-, data- ja designyritys Solita kehittää tavoitteellisesti työntekijöidensä kohtaamiskyvykkyyttä ja vuorovaikutustaitoja. Solitaan pääsee vain pieni prosentti hakijoita ja talo on täynnä intohimoisia ja osaavia tekijöitä, jotka muotoilevat mullistavia tuotteita ja palveluita niin julkiselle kuin yksityisellekin kentälle. Projektit ovat kompleksisia ja työssä painettakin riittää. Kun heiltä kysytään, mikä on lopulta tärkeää ja mikä heidän toimintaansa ohjaa, nousee esiin sanoja kuten uteliaisuus ja ihmiskeskeisyys sekä arvot välittäminen, rentous, intohimo ja rohkeus. Tässä jaksossa keskustelen People Lead Valtteri Valovirran kanssa siitä, miten nämä asiat näkyvät arjessa ja miten Solitan kulttuuri rakentuu? Miten projektitiimien ja esihenkilöiden kohtaamiskyvykkyyttä on lähdetty rakentamaan käytännössä? Mikä on esihenkilön rooli? Mitä tarkoittaa käyttämättömät paikat projektityön arjessa?

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys

Podcast: Miksi teknologiayrityksen kilpailuetu tulee ihmisten kohtaamiskyvykkyydestä? – Valtteri Valovirta

Teknologia-, data- ja designyritys Solitalla työskentelee intohimoisia huippuosaajia kompleksisissa projekteissa. Toimintaa ohjaaviksi merkityksellisiksi tekijöiksi nousee kuitenkin ihmiskeskeisyys ja uteliaisuus. Miten Solitan kulttuuri rakentuu ja millaisia vaikutuksia kohtaamiskyvykkyyden kehittämisellä on ollut?

Podcast: Voiko jaettu johtajuus toimia rakennusalalla?

Rakennusalan yritys Vertia Oy:ssä on vuosien varrella siirrytty jaetun johtajuuden malliin, jossa työntekijät päättävät asioista. Miten se toimii perinteisellä alalla, ja mitä tehtäviä toimitusjohtajalla on enää jäljellä? Tässä jaksossa Kirsi Polvinen keskustelee Vertian toimitusjohtaja Topi Jokisen kanssa siitä, miksi pomottomaksi firmaksi ryhdyttiin ja mitä sekä haasteita että mahdollisuuksia se on tarjonnut.