Podcast jakso 24 – Vieraana valtteri valovirta

Miksi teknologiayrityksen kilpailuetu tulee ihmisten kohtaamiskyvykkyydestä?

Teknologia-, data- ja designyritys Solita kehittää tavoitteellisesti työntekijöidensä kohtaamiskyvykkyyttä ja vuorovaikutustaitoja. Solitaan pääsee vain pieni prosentti hakijoita ja talo on täynnä intohimoisia ja osaavia tekijöitä, jotka muotoilevat mullistavia tuotteita ja palveluita niin julkiselle kuin yksityisellekin kentälle. Projektit ovat kompleksisia ja työssä painettakin riittää. Kun heiltä kysytään, mikä on lopulta tärkeää ja mikä heidän toimintaansa ohjaa, nousee esiin sanoja kuten uteliaisuus ja ihmiskeskeisyys sekä arvot välittäminen, rentous, intohimo ja rohkeus. Tässä jaksossa keskustelen People Lead Valtteri Valovirran kanssa siitä, miten nämä asiat näkyvät arjessa ja miten Solitan kulttuuri rakentuu? Miten projektitiimien ja esihenkilöiden kohtaamiskyvykkyyttä on lähdetty rakentamaan käytännössä? Mikä on esihenkilön rooli? Mitä tarkoittaa käyttämättömät paikat projektityön arjessa?

Lue myös

Organisaation kehityskumppanuus

Yhteistyömme on vaikuttavinta silloin, kun tunnemme asiakkaamme pintaa syvemmältä. Kehityskumppanuudessa käytössäsi on koko Filosofian Akatemian osaaminen.

Tiede, Rakkaus, Vallankumous -podcast

Keskustelemme työelämän murroksesta ja sen uusimmista ilmiöistä – ja kutsumme sinut mukaan vallankumoukseen inhimillisemmän työelämän puolesta.

Podcast: By using its resilience, organizations can survive even from severe crisis – Sanna Malinen

In this special English episode we talk about organizational resilience with Associate Professor, Resilience researcher Sanna Malinen from the University of Canterbury, New Zealand. New Zealand has good skills in crisis management, because of frequent earthquakes taking place. Moreover, it seems that NZ has survived well from the COVID-19 -crisis. We talk about the learnings from handling the earthquake situations, and discuss if they have helped in surviving from Covid?

Podcast: Miten uteliaisuus auttaa meitä elämään muutosten keskellä? – Hanna Siefen

Uteliaisuus on meissä sisäsyntyinen ominaisuus, ja sen valjastaminen täyteen käyttöön auttaa elämään muutoksen keskellä. Tässä podcastjaksossa tähtivieraamme, oppimisen psykologi Hanna Siefen kertoo uteliaisuuden eri lajeista. Keskustelemme myös siitä, miten uteliaisuuden syntymiselle ja kukoistukselle voi luoda tilaa työn tekemisen arjessa.