Podcast jakso 25 – VieraINA JARNA HARTIKAINEN JA JAAKKO PEKKI

Mitä jokaisen suomalaisen tulee tietää kriisitilanteisiin varautumisesta?

Suomen kyky selvitä erilaisista muutos- ja epävarmuustekijöistä on ollut viime vuosina käytössä. Ensin kohtasimme muiden maiden joukossa maailmanlaajuisen pandemian, ja sen alkaessa hellittää ajauduimme uudenlaiseen häiriötilaan, kun Venäjä käynnisti hyökkäyssodan Ukrainassa. Tämä puolestaan on nostattanut kyberhyökkäysten uhkaa ja vaikuttanut muun muassa energian saantiin.

Tämän podcast-jakson alkuosa vastaa jännittävyydeltään dekkaria: mitä oikeastaan on hybdridivaikuttaminen, ja mistä yksilö voi tunnistaa olevansa haitallisen vaikuttamisyrityksen kohteena? Podcastissa Huoltovarmuuskeskuksen kaksi asiantuntijaa, Jarna Hartikainen ja Jaakko Pekki, avaavat, mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää kriisitilanteisiin varautumisesta niin kotona kuin työpaikalla. Podcast-emäntänä toimiva resilienssitutkija Minna Janhonen keskusteluttaa vieraitaan myös siitä, miten organisaatiot voivat varautua odottamattomiin uhkiin ja kriiseihin. Jakson loppua kohti selviää, miksi Suomen kyky selvitä haasteista on niin hyvä, ja miten jokainen meistä vaikuttaa siihen.

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys

Podcast: By using its resilience, organizations can survive even from severe crisis – Sanna Malinen

In this special English episode we talk about organizational resilience with Associate Professor, Resilience researcher Sanna Malinen from the University of Canterbury, New Zealand. New Zealand has good skills in crisis management, because of frequent earthquakes taking place. Moreover, it seems that NZ has survived well from the COVID-19 -crisis. We talk about the learnings from handling the earthquake situations, and discuss if they have helped in surviving from Covid?

Podcast: Miksi teknologiayrityksen kilpailuetu tulee ihmisten kohtaamiskyvykkyydestä? – Valtteri Valovirta

Teknologia-, data- ja designyritys Solitalla työskentelee intohimoisia huippuosaajia kompleksisissa projekteissa. Toimintaa ohjaaviksi merkityksellisiksi tekijöiksi nousee kuitenkin ihmiskeskeisyys ja uteliaisuus. Miten Solitan kulttuuri rakentuu ja millaisia vaikutuksia kohtaamiskyvykkyyden kehittämisellä on ollut?