Ajatustyön suunta

26.3.2024

Julkaisimme tuoreen selvityksen siirtymästä tietotyöstä ajatustyöhön

Olemme kaikki uuden äärellä. Työelämässä elämme keskellä yhtä suurimmista murroshetkistä sitten teollisen vallankumouksen. Samalla toimintaympäristössä tapahtuu paljon samanaikaisesti. Ajamme kaikki samassa sumussa. Emme oikein vielä tiedä mitä kaikkea on odotettavissa tai miltä maailma, työelämä tai muu arki näyttää parin vuoden, saati viiden vuoden kuluttua.

Työelämä kuitenkin muuttuu juuri siihen suuntaan, mihin me sitä itse viemme. Siksi kysyimme ajatustyötä tekevien näkemyksiä ja kokemuksia sekä haastattelimme ajatustyötä johtavia.

Ajatustyön suunta -julkaisussa käsittelemme tietotyöstä ajatustyöhön siirtymän nykyhetkeä ja siihen liittyviä toiveita sekä odotuksia erityisesti ajatteluajan, ajatustyön kuormittavuuden sekä ajatustyön taitojen näkökulmasta. Lue lisää tiedotteesta >

Lataamalla julkaisun liityt myös uutiskirjelistallemme.

moderni johtaminen

19.4.2024

Uuden ajan johtamisen esihenkilövalmennus saa jatkoa – uusi avoin valmennus keväällä 2024

Paljon kiinnostusta herättänyt tutkituimpaan motivaatioteoriaan pohjautuva esihenkilötyön ja johtamisen etävalmennus saa jatkoa kun seuraava ryhmä starttaa huhtikuussa.

Kaikille esihenkilötyötä tekeville sopiva Uuden ajan johtamisen esihenkilövalmennus on ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka myötä päivität johtamistaitosi tämän päivän tarpeisiin ja varmistat sinun, tiimisi ja organisaatiosi menestymisen tulevaisuudessa.

Valmennus koostuu kahdesta osiosta:

1 Minä johtajana (itsetuntemus, itsensäjohtaminen, valmentava johtaminen)

2 Menestyvä tiimi ja kulttuuri (psykologinen turva, oppimisen johtaminen, resilienssi)

Valmennus tarjoaa sinulle ajanmukaisia työkaluja, ja sen aikana syvennytään modernin johtamisen tärkeimpiin taitoihin sekä yksilön, että tiimin menestymisen näkökulmasta. Tutustu valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan!

4.1.2024

Filosofian Akatemia ja Heltti yhdistyvät Suomen johtavaksi ajatustyön asiantuntijayritykseksi

Filosofian Akatemia ja Heltti muodostavat Suomen johtavan ajatustyön asiantuntijayrityksen, jonka palvelut kattavat niin yksilöt, esihenkilöt kuin johtamisen ja organisaatioiden kehittämisenkin. Uusi kokonaisuus työllistää yli 200 työelämän asiantuntijaa psykologeista lääkäreihin, työterveyshoitajiin, organisaatiokehittäjiin ja terapeutteihin. 

Yritysjärjestelyssä Heltti ostaa Filosofian Akatemian, jonka osakkaat siirtyvät Heltin osakkeenomistajiksi. Filosofian Akatemia on jatkossakin täysin suomalaisessa omistuksessa, ja suuri osa yhtiön osakkeista työntekijöillä. Heltin ja Filosofian Akatemian yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2023 on arviolta 13 miljoonaa euroa.

”Jaamme yhteisen mission auttaa yrityksiä kasvamaan inhimillisesti. Filosofian Akatemian tutkimusperäinen valmennusosaaminen täydentää erittäin hyvin vahvaa työhyvinvoinnin edistämisen osaamistamme. Yhdessä meillä onkin entistä paremmat valmiudet vastata vauhdilla kehittyvän työelämän haasteisiin. Kuljemme siinä mielessä vastavirtaan, että työterveysalan konsolidaatio tarkoittaa lähes aina perinteiseen sairaudenhoitoon keskittyvien kilpailijoiden ostamista ja maantieteellistä laajentumista”, sanoo Heltin hallituksen puheenjohtaja Timo Lappi, joka on yksi yrityksen perustajista.

”Työuupumus ja jatkuvasti lisääntyvät mielenterveysperustaiset sairauspoissaolot ravistelevat erityisesti aloja ja organisaatioita, joissa ajatustyö on pääosassa. Samaan aikaan asiantuntijoista on huutava pula maamme vinoutuneen ikärakenteen takia. Onneksi yhä useampi organisaatio on ryhtynyt ratkomaan tätä haastavaa yhtälöä panostamalla ennaltaehkäiseviin toimiin. Juuri niihin tarjoamme ratkaisuja työyhteisövalmennuksista organisaation kehittämiseen ja mielen palveluihin – perinteistä työterveyshuoltoa unohtamatta”, Heltin toimitusjohtaja Kati Sulin kertoo.

Tällä hetkellä työelämässä aiheuttavat paineita Suomen sakkaava talous ja heikentyvä työllisyys. Vielä enemmän monia ajatustyöläisiä kuitenkin ahdistaa tekoälyn esiinmarssi.

”Tekoälyn vallankumous haastaa työelämää perusteellisesti, kun suorittava tietotyö jää yhä useammin tekoälyratkaisuille. Kyky luovaan ja kriittiseen ajatteluun sekä ajattelun rajojen haastamiseen ovat nousemassa työelämän merkittävimmiksi avaintaidoiksi. Organisaatioiden pitää huolehtia siitä, ettei ihminen jää passiiviseksi tietotyöläiseksi, vaan kasvaa aktiiviseksi ajatustyöntekijäksi. Uudella asiantuntijayhteisöllämme on ainutlaatuinen tilaisuus tukea suomalaisen työelämän siirtymistä tietotyöstä ajatustyöhön”, Filosofian Akatemian perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Järvilehto sanoo.

Heltillä ja Filosofian Akatemialla on yhteensä 1 400  asiakasyritystä, joissa työskentelee kymmeniä tuhansia ajatustyön tekijöitä. ”Yhdistymisessämme syntyvä synergia tarkoittaa parempaa ja kattavampaa palvelua asiakkaillemme. Olemme entistä tiiviimmin organisaatioiden pulssilla, ja pystymme aiempaa kokonaisvaltaisemmin puuttumaan esiin nousevien haasteiden ja kipupisteiden juurisyihin. Tällaisia pinnan alla vaikuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi epäselvät roolit ja vastuut, huonosti organisoitu työ, työntekijöitä passivoiva johtaminen tai luottamusta rapauttava yrityskulttuuri”, Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Liisa Arponen sanoo.

Lisätietoja antaa Liisa Arponen
044 230 5727, liisa.arponen@filosofianakatemia.fi

18.12.2023

Inhimillinen tekoäly -verkkovalmennus

Mietityttääkö tekoäly? 

​Syksyllä 2022 alkanut tekoälyn vallankumous on internetin ja älypuhelinten veroinen teknologiamullistus, joka on muuttanut jo nyt työelämää lähtemättömästi. Samalla tekoälyyn liittyy myös valtavasti ylikorostuneita odotuksia ja hypeä.

INHIMILLINEN TEKOÄLY -valmennuksessa opit:

  • Ymmärtämään, mitä tekoäly oikeasti on ja miten sitä voi käyttää.
  • Ymmärtämään miten tekoäly voi muuttaa työelämää.
  • Käyttämään tekoälyä osana jokapäiväistä työtäsi.
  • Ymmärtämään, mitä rajoituksia tekoälyllä on ja mihin sitä ei kannata käyttää.

Valmennuksessa käsitellään tekoälyn käyttöä tietotyössä ja harjoitellaan parhaiden tekoälyratkaisujen käyttöä. Käytettävät ratkaisut ovat ChatGPT, Bing AI, Dall-E, Midjourney ja Eleven Labs.

Valmennus järjestetään 18.12.2023 klo 9–12 Zoom-verkkovalmennuksena.

Valmentajana toimii FT, työelämäprofessori Lauri Järvilehto.

Valmennuksen hinta on 490€  + alv 24% / hlö (kokonaishinta veroineen 607,60€).

Peruutusehto: Ilmoitus on sitova. Alle 14pv ennen toteutusta peruutettu osallistuminen laskutetaan kokonaan.

Lisätietoja: lauri.jarvilehto@filosofianakatemia.fi

Ilmoittautuminen valmennukseen on päättynyt.

moderni johtaminen

20.10.2022

FA:n historian ensimmäinen yksilövalmennus

Filosofian Akatemian historian ensimmäinen yksilöille suunnattu esihenkilövalmennus starttaa tammikuussa 2023.

Kaikille esihenkilötyötä tekeville sopiva Uuden ajan johtamisen esihenkilövalmennus on ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka myötä päivität johtamistaitosi tämän päivän tarpeisiin ja varmistat sinun, tiimisi ja organisaatiosi menestymisen tulevaisuudessa.

Valmennus koostuu kahdesta osiosta:

1 Minä johtajana (itsetuntemus, itsensäjohtaminen, valmentava johtaminen)

2 Menestyvä tiimi ja kulttuuri (psykologinen turva, oppimisen johtaminen, resilienssi)

Valmennus tarjoaa sinulle ajanmukaisia työkaluja, ja sen aikana syvennytään modernin johtamisen tärkeimpiin taitoihin sekä yksilön, että tiimin menestymisen näkökulmasta. Tutustu valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan!

7.9.2020

Asiakkaamme Keusote Ylen uutisissa

Yle uutisoi 7.9. mittavasti Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtamiskulttuurin muutoksesta.

Keusotessa kaikki 3 500 työntekijää ja esimiestä alkavat tulevien vuosien aikana soveltaa yhteisöohjautuvuutta ja valmentavaa johtamista. Käytännössä paperinmakuiset termit tarkoittavat, että esimies ei enää johda työtä kuin ennen, vaan työntekijät tekevät päätöksiä itsenäisissä tiimeissä. Esimies muuttuu päättäjästä valmentajaksi, jonka rooli on kysyä, sparrata ja tukea tiimejä ongelmanratkaisussa.”

”Homma etenee näin: kaikki 170 esimiestä saavat usemmasta luennosta koostuvan johtamisvalmennuksen, jonka järjestää konsulttiyhtiö Filosofian Akatemia. Sitten esimiehet alkavat toteuttaa uutta ajatusmallia omissa tiimeissään, kuten kotihoidossa, mielenterveystyössä tai hallinnossa.”

30.3.2020

Hajautetussa organisaatiossa työskentely ja johtaminen

Tarvitseeko organisaatiosi apua siirtymisessä uudenlaiseen työskentelyyn? Olemme Filosofian Akatemialla jo vuosia tutkineet muuttuvaa työtä ja uuden työn osaamistarpeita. Olemme valmentaneet satoja organisaatioita itsensä johtamisesta, tiimityötaidoista, tunnetaidoista, itseohjautuvuudesta ja johtamisesta. 

Viiden moduulin etävalmennuskokonaisuus tarjoaa työkalut menestyksellisen uuden työn tarpeisiin ja hajautetun organisaation toimintatapoihin.

Lue myös

Ajankohtaista Filosofian Akatemiassa

Tietoa Filosofian Akatemian tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lataa Ajatustyön suunta -selvitys