Ihmiset

Jussi Venäläinen

Jussi Venäläinen (KTM, aikuisopettaja) on flow-tilan ja viisaan työn asiantuntija, sekä Flow-tila -kirjan kirjoittaja. Jussi uskoo, että nyt viimeistään on aika korvata teolliseen työhön pohjautuvat työtavat ja ajattelumallit valmentavalla itsensä johtamisella, viisaammilla työtavoilla ja flow-tilan edellytyksiä vahvistamalla.

Jussi auttaa organisaatioita poistamaan turhia flow-tilan esteitä ja ihmisiä olemaan oman työnsä mestareita flow-osaamista kouluttamalla. Jussin omana oppimisunelmana on ammentaa niin paljon flow’sta kuin mahdollista ja samalla jalostaa kertyneitä oppeja muille käyttökelpoiseen muotoon.

Erityisosaamisalueet

  • Valmentava itsensä johtaminen
  • Flow-tila ja työn imu
  • Viisaat työtavat
+358 40 739 1848 jussi.venalainen@filosofianakatemia.fi LinkedIn

Artikkelit

Typerä työ

Typerän työn taito: Miten päästä tehokkaimmin tuuliajolle?

Tässä tekstissä pohditaan 'tuuliajoa' työssä, jossa jatkuva tavoitettavuus ja viestintään reagointi vievät etusijan tärkeiltä työtehtäviltä. Aktiivinen tuuliajo voi olla seurausta jatkuvasta viestikanavien tarkkailusta ja välittömästä pyyntöihin reagoinnista, unohtaen omat tärkeät työtehtävät. Työyhteisössä ilmiötä voidaan ruokkia epäselvillä viestinnän pelisäännöillä ja odotuksilla.

työuupumus

Johdetaanko teillä työtä määrä vai laatu edellä?

Kova työnteko ja ahkeruus ovat kansallishyveitämme, ja suuri osa meistä on kasvatettu arvostamaan kovaa työntekoa. Nykypäivänä suuri osa tekee kuitenkin tuottavan työn sijaan tietotyötä, jossa tavoitteena ei ole maksimoida tuotosta vaan laatu ja vaikuttavuus.

Mitä on valmentava itsensä johtaminen?

Organisaatiotason johtamisessa ollaan jo siirtymässä kohti valmentavan johtamistyylin aikakautta – tarvitsemme tätä samaa muutosta myös itsensä johtamisen saralla, kirjoittaa viisaan työn asiantuntija Jussi Venäläinen.

Onko kiire työelämän uskonto?

Jussi Venäläinen

Flow on yritysten Graalin malja

Flow on keino, jolla yritys voi pysyä mukana kehityksen kelkassa. Jussi Venäläinen kirjoittaa siitä, miksi flow on yrityksille jatkuvasti tärkeämpi asia ja tarjoaa lopussa yksinkertaisen keinon flow’n tehostamiseen työpaikoilla.

Miksi tavoitella flow-tilaa työssä ja miten siihen pääsee?

Flow-osaaminen on yksi 2020-luvun työelämän tärkeimpiä taitoja. Jussi Venäläinen kirjoittaa siitä, miksi niin organisaatioiden kuin työntekijöiden kannattaa panostaa työssä flow-tilan edellytysten vaalimiseen.

Kaikki artikkelit

Jussi elää kuten opettaa. On hengästyttävää, kuinka paljon hän on saanut aikaan ja kuinka monessa hän on mukana. Samaan aikaan joka kerta kun hänet tapaa, niin omakin tempo rauhoittuu ja tulee hyvä olo. Hänestä huokuvat rauha ja lempeys. Ei voi muuta sanoa kuin timanttinen flow-tilan lähettiläs – sekä teoriassa että käytännössä.”

Tytti Kokko