Maija Tiitinen

Esihenkilöltä odotetaan valmiita ratkaisuja, mutta onko niiden antaminen aina paras valinta?

Operatiivinen johtajamme Maija Tiitinen pohtii, kumpi on johtamisen näkökulmasta kestävämpi ratkaisu: pyrkiä ratkaisemaan mahdollisimman paljon työntekijöiden ongelmia vai auttaa heitä löytämään ratkaisut itse. Hän lähestyy aihetta reflektoimalla sitä henkilökohtaiseen kokemukseensa esihenkilönä toimimisesta erilaisissa organisaatioissa.

Lue artikkeli


Miltä kiire tuntuu?

Mistä varhaisista merkeistä voi tunnistaa itse, jos oma työkuorma alkaa kasvaa kestämättömäksi? Maija Tiitinen kuvailee omassa arjessaan tunnistamiaan varoitusmerkkejä ja antaa vinkkejä, miten ylipaisunutta työkuormaa voi ensihätään helpottaa omalla toiminnallaan.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Kun kollega tölväisee, kenen vastuu on puuttua?

Mitä tehdä, jos kollegan ikävä kommentti tyrehdyttää keskustelun sisäisissä viestintäkanavissa? Tässä blogitekstissä useamman vuoden esihenkilötyötä tehnyt operatiivinen johtajamme Maija Tiitinen pohtii, kenen vastuulla on huolehtia, että yhteisön vuorovaikutus ja keskustelukulttuuri pysyy asiallisena ja kannustavana.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Tekemisen riemua – 4 vinkkiä vaikuttavaan digikohtaamiseen

Operatiivinen johtajamme Maija Tiitinen osallistui Learning at Work -verkoston järjestämään etätapahtumaan ja kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, kuinka hyvin Open Space -menetelmä toimi virtuaalisessa, yli sadan ihmisen tapahtumassa. Toimiva työskentelyalusta ja hyvin organisoitu ohjelma ovat sujuvan virtuaalitapahtuman perusta. Tiitinen jakaa blogissaan lisäksi vinkkejä siihen, miten etätapahtumiin osallistumisesta voi osallistujan näkökulmasta tehdä energisoivan ja inspiroivan kokemuksen.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Päivä jona arki muuttui

Filosofian Akatemian operatiivinen johtaja, Maija Tiitinen kirjoittaa aidosti ja henkilökohtaisesti ristiriitaisista tunteista sekä haastavista ajoista, joita maailman nopea muutos on tuonut mukanaan viime viikkojen aikana.

Lue artikkeli Kuuntele audio


Mitä haittaa palkitsemisesta on motivaation näkökulmasta?

Lisääkö provisiopalkka tuottavuutta? Entä mikä vaikutus palkkioilla on esimerkiksi luovuuteen ja oppimiseen? Myynnin parissa työskentelevä varatoimitusjohtajamme Maija Tiitinen pohtii palkitsemisen vaikutuksia ihmisen motivaatioon. Olen pitkään ihmetellyt, miksi erilaiset provisio- ja palkitsemismallit ovat organisaatioissa niin kovin suosittuja. Olen toki usein myös puolustanut palkitsemismalleja muun muassa toteamalla, että “kyllä nyt myyjillä täytyy provisiomalli olla”. Henkilökohtaisiin kokemuksiini peilaten […]

Lue artikkeli

Motivaatio ja palkitseminen blogi

Visio ja miten se luodaan – vai luodaanko?

Mikä merkitys visiolla on itseohjautuvuutta tukevassa organisaatiossa ja miten vision voi luoda henkilöstön kesken? Varatoimitusjohtajamme Maija Tiitinen kertoo Filosofian Akatemian vision luomisprosessista ja siitä, miksi se ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, ja miksi tästä ei siltikään ole seurannut kaaos. Kuuntele blogiteksti täältä. Joskus käy niin, että kuukausi sitten loistavalta tuntunut aihe ei enää kirjoittamisen […]

Lue artikkeli

Visiointi blogi

Lammaspaimenen vinkki rentouttavaan kesälomaan

Miltä Helsingin hulinaan tottuneesta varatoimitusjohtajasta tuntuu viettää viikko maaseudulla eristyksissä ilman sähköä laskien lampaita? Kevään viimeisessä blogitekstissämme Maija Tiitinen kertoo viikostaan lammaspaimenena ja jakaa oivalluksensa, joka voi olla hyödyksi myös kesäloman suunnittelussa. Vietin kesäkuun puolessa välissä viikon lammaspaimenena Mikkelin seudulla Anttolassa Hiidenmaan tilalla. Voitin viikon Metsähallituksen arpajaisissa alkuvuonna ja olin jo tuolloin päättänyt, että hyödynnän […]

Lue artikkeli

Loma ja rentoutuminen blogi