Ihmiset

Peter Kenttä

Peter Kenttä on tietotyöhön erikoistunut diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori. Filosofian Akatemialla Peter on valmentanut lukemattomia johtoryhmiä ja esimiehiä erityisesti johtamisesta, organisaatiokehittämisestä ja työhyvinvoinnista. Hän lähestyy ilmiöitä erityisesti vuorovaikutuksen ja ihmisten välisen kommunikaation näkökulmasta. Peter myös opettaa Aalto-yliopistolla johtamista ja organisaation kehittämistä.

Peter on organisaatiokehittämisen konkari, joka nauttii myös haastavammista projekteista, joissa valmiiden askelmerkkien sijaan liikkeelle pitää lähteä ongelman ymmärtämisestä yhdessä asiakkaan kanssa. Hän on valmentanut esimiehiä Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa ja asuu tällä hetkellä itse Singaporessa.

Erityisosaamisalueet:

  • Työhyvinvointi
  • Organisaation kehittäminen
  • Johtaminen
+658 766 2646 peter.kentta@filosofianakatemia.fi Twitter LinkedIn

Artikkelit

Johtamisen suunnannäytäjä

Sivistys on suomalaisen johtamisen vaiettu voimavara

Blogissaan TkT Peter Kenttä tarkastelee suomalaista johtamiskulttuuria ja sen keskeistä erityispiirrettä, sivistystä. Kenttä kertoo käynnissä olevasta tutkimusprojektistaan, miten sivistys on suomalaisen johtamisen vaiettu ja vajavaisesti hyödynnetty voimavara.

Avaimet hyvään johtoryhmävalmennukseen

Kuinka kehittää johtoryhmän toimintaa, ja mitä kehittäminen vaatii sekä johtoryhmän jäseniltä että valmentajalta? Organisaatiokehittämisen konkari TkT Peter Kenttä kiteyttää hyvän johtoryhmävalmennuksen viiteen kohtaan, jotka kaikki vaativat sekä hyvää valmentajaa että valmistautunutta johtoryhmää.

Epävarmuuden sietämätön raskaus

Epävarmuus ja sen kanssa eläminen on yksi työelämän ja johtamisen perustaidoista, kirjoittaa johtajuustutkija ja valmentaja Peter Kenttä.

Monipuolinen itsensä johtaminen on työelämän tärkein henkilökohtainen taito vuonna 2025

Peter Kenttä

Pahoinvointi ei ole vain pahoinvointia

Organisaation hyvinvoinnista pian väittelevä tutkija-kouluttajamme Peter Kenttä kertoo tässä blogissa, miten pahoinvointi on tärkeämpi osa omaa hyvinvointiamme, kuin mitä tyypillisesti tulemme ajatelleeksi. Blogi nostaa esille tragedian merkityksen ja mahdollisuudet osana rikasta elämää.

Johtaja, varo minkälaista selitystä pyydät!

Työelämässä riittää haasteita ja haastavissa tilanteissa usein kaivataan tieteellistä selitystä. Tässä kirjoituksessa valmentaja ja tutkija Peter Kenttä kertoo mitä eroa on tieteellisellä avaavalla selityksellä ja tieteellisellä pois selityksellä. Kummallakin on paikkansa, mutta väärä selitys väärään paikkaan voi tuottaa enemmän tuhoa kuin tulosta. 

Kaikki artikkelit

“Peterillä on uskomaton herkkyys kehittää valmennuksia asiakkaiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Hän ei jyrää omaa agendaansa, mutta kun hänen substanssialueelle syöttää pallon, hän hoitaa sen suvereenisti maaliin.”

Reima Launonen